Xiaomi Mi CC9 Pro met vijf camera’s aan achterkant aangekondigd

Zoals verwacht heeft Xiaomi haar nieuwe smartphone aangekondigd, welke is voorzien van vijf camera’s aan de achterzijde van de telefoon. Het is de Xiaomi Mi CC9 Pro.

Xiaomi Mi CC9 Pro

De Xiaomi Mi CC9 Pro is officieel aangekondigd. De smartphonefabrikant presenteerde het toestel, waarbij direct opviel dat de smartphone maar liefst vijf camera’s aan de achterkant heeft gekregen. De hoofdsensor is een 108 megapixel camera met een lichtgevoeligheid van f/1.7. Daarbij heeft de Xiaomi een 5 megapixel telefoto lens met 5x optische zoom, een 12 megapixel telefoto lens met 2x optische zoom, een 20 megpixel groothoeklens en een 2 megapixel macro-lens. Er is optische beeldstabilisatie, PDAF Laser autofocus en tweemaal twee LED-flitsers.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Aan de voorzijde heeft de Xiaomi Mi CC9 Pro een 32 megapixel camera gekregen. Deze bevindt zich in de notch van het 6,47 inch Full-HD+ Super AMOLED-scherm. Er is 6/8GB aan werkgeheugen en 64/128GB aan opslagruimte beschikbaar. Verder krijgen gebruikers een Snapdragon 730 octa-core processor en een zeer riante accucapaciteit; 5260 mAh. Xiaomi levert de Mi CC9 Pro met Android 9 Pie met de eigen MIUI skin. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het beeldscherm.

De Xiaomi zal in China verschijnen op 11 november. Er is niets bekend over of het toestel ook in Europa uitgebracht wordt. De prijzen liggen daar omgerekend rond de 400 euro, maar de prijs is niet representatief voor een eventuele release in Europa. Hier komen namelijk nog kosten bij zoals belastingen en heffingen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel