Xperia Touch: geavanceerde projector van Sony verandert ‘alles’ in een touchscreen

Naast de diverse smartphones heeft Sony nog een interessant apparaat aangekondigd, namelijk de Xperia Touch. Het apparaat laat zich het best omschrijven als een geavanceerde projector. Eigenlijk doen we hier het apparaat mee te kort, omdat het veel meer kan dan alleen beelden projecteren.

Xperia Touch

Sony heeft een bijzonder apparaat getoond op het Mobile World Congress in Barcelona. De Xperia Touch is een soort van projector, maar dan slimmer. Zo kun je bijvoorbeeld gamen op de keukentafel of een mededeling voor je huisgenoten op de muur projecteren zodra ze langs het apparaat lopen. De Xperia Touch projecteert een scherm maximaal 80 inch op een oppervlak.

Je kunt het apparaat kantelen, zodat je zowel op horizontale als verticale oppervlakken kunt projecteren. Het apparaat registreert je bewegingen, zodat je kunt typen of gamen op het oppervlak waarop geprojecteerd wordt. De Xperia Touch beschikt over een 13MP camera, twee stereo speakers en een microfoon, zodat je bijvoorbeeld ook kunt Skypen. Ook kan de Xperia Touch verbinding maken met je PS4, zodat je gebruik kunt maken van Remote Play van Sony. Een goede indruk van het apparaat krijg je in onderstaande video.

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia Touch zal deze lente in bepaalde landen te verkrijgen zijn om te beginnen in Frankrijk. Om dit geavanceerde apparaat te bemachtigen moet je diep in de buidel tasten, het krijgt een prijskaartje mee van maar liefst €1499. Of de Xperia Touch in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Wanneer hier meer over bekend is, lees je dit uiteraard hier op DroidApp.nl.

De smartphones die Sony vandaag heeft aangekondigd zijn de Sony Xperia XZs en XA1-serie en de Sony Xperia XZ Premium.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel