Sony lanceert Xperia XA1 (Ultra) en Xperia XZs op Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress heeft Sony niet alleen de Xperia XZ Premium aangekondigd. Op de beurs in Barcelona zijn ook de Sony Xperia XA1 en XA1 Ultra gepresenteerd, net als de nieuwe Xperia XZs. Deze toestellen verschijnen in het bekende, degelijke jasje maar hebben toch ieder wat speciaals te bieden.

Sony op het MWC 2017

We schreven zojuist over de persaankondiging van de Sony Xperia XZ Premium. Er zijn echter op het Mobile World Congress nog meer toestellen aangekondigd. Denk aan de nieuwe Sony Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra en de Xperia XZs. We zetten de details van de smartphones voor je op een rij.

Sony Xperia XA1

Sony Xperia XA1

De Sony Xperia XA1 is de opvolger van de huidige Sony Xperia XA. Het toestel is uitgerust met een 5,0 inch HD-display en een 8 megapixel front-camera. De front-camera heeft een flitser zodat je in iedere gelegenheid de beste selfie kunt nemen. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren wit, zwart en goud en is 8 millimeter dik.

Volgens Sony maak je met de Xperia XA1 de beste foto’s dankzij de 23 megapixel camera. Deze heeft een lichtgevoeligheid van f/2.0 en een Exmor RS sensor voor de beste resultaten. Hoewel aan de boven en onder het display de randen vrij dik zijn, zijn die aan de zijkanten minimaal. Hierdoor moet het toestel goed in de hand liggen. Er is verder een MediaTek Helio P20 octa-core processor, USB Type-C, 3GB RAM, 32GB opslagruimte en een 2300 mAh accu. Het toestel draait op Android 7.0 Nougat.

De Sony Xperia XA1 moet vanaf het voorjaar van 2017 uitgebracht worden. De prijs van de smartphone bedraagt 279 euro.

Sony Xperia XA1 Ultra

Sony Xperia XA1 Ultra

De Sony Xperia XA1 Ultra is uitgerust met een extra groot 6,0 inch display. Deze heeft een Full-HD resolutie. Aan de voorzijde bevindt zich een 16 megapixel front-camera met flitser, aan de achterkant vinden we dezelfde 23 megapixel camera als bij de XA1. Ook bij de Xperia XA1 Ultra zien we de Helio P20 octa-core processor en is er 4GB RAM en 32GB opslagruimte (uitbreidbaar). De accu heeft een capaciteit van 2700 mAh.

Samen met de XA1 komt de Sony Xperia XA1 Ultra vanaf het voorjaar beschikbaar. De adviesprijs ligt op 379 euro.

Sony Xperia XZs

De Sony Xperia XZs is de vierde smartphone die is gepresenteerd tijdens het persevenement zojuist. Net als de eerder vandaag geïntroduceerde Sony Xperia XZ Premium kan met dit toestel gefilmd worden in slow motion met een framerate van maar liefst 960 frames per seconde. Het toestel biedt verder een 19 megapixel camera en doet erg denken aan de huidige Xperia XZ.

De Sony Xperia XZs heeft een 5,2 inch Full-HD display, een Snapdragon 820, USB Type-C, 4GB RAM, 32GB opslagruimte en een 2900 mAh accu. Ook van dit toestel is de behuizing waterdicht, in tegenstelling tot de XA1-serie. De Sony Xperia XZs zal in eerste instantie enkel bij T-Mobile beschikbaar zijn vanaf 13 maart 2017. Bij een pre-order krijg je een gratis Sony SRS-XB30 speaker. De prijs van de Xperia XZs ligt op 649 euro en is beschikbaar in de kleuren Ice Blue, Warm Silver en Black.

We hebben van de verschillende toestellen de specificaties op een rij gezet. De pagina’s met meer informatie bereik je via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel