Sony Xperia XZ Premium aangekondigd: Slow Motion filmpjes met 960 frames per seconde

Sony heeft op het Mobile World Congress de Sony Xperia XZ Premium aangekondigd. Dit nieuwe toestel is een extra luxere variant op de huidige Xperia XZ. Zo is er een 4K-display en kan de camera slow-motion video’s maken met maar liefst 960 frames per seconde.

Sony Xperia XZ Premium

De Sony Xperia-familie krijgt uitbreiding. Op het Mobile World Congress heeft de Japanse fabrikant de Sony Xperia XZ Premium aangekondigd. Premium omschrijft gelijk duidelijk de mogelijkheden en het voorkomen van de telefoon.

Er is namelijk een 5,5 inch 4K HDR display wat ervoor zorgt dat alles kraakhelder wordt weergegeven. Sony heeft de XZ Premium verder uitgerust met een Snapdragon 835 processor, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Ook is er de 3,5 millimeter hoofdtelefoon-aansluiting en een USB Type-C poort. Sony heeft aan de muziekliefhebbers gedacht en heeft het toestel voorzien van Hi-Res Audio.

Camera met slow motion video’s

De camera van de Sony Xperia XZ Premium is speciaal. Want je kunt met de 19 megapixel camera (1.22 um) niet alleen foto’s schieten, maar ook geweldige video’s; als we Sony mogen geloven. De smartphone is uitgerust met de mogelijkheid om slow-motion video’s met een enorm hoge framerate van 960 frames per seconde te maken. Hierdoor kan ieder detail perfect worden onthuld in een video. De camera is voorzien van Motion Eye die zorgt voor een nog snellere beeldverwerking.

Sony heeft de Xperia XZ Premium ook voorzien van Predictive Capture. Hiermee hoef je geen enkel moment meer te missen. Voordat je zelf ook maar een foto hebt genomen, legt de camera alvast vier beelden vast waarin beweging wordt geregistreerd. De kans op het missen van een kiekje behoort hiermee tot het verleden. Sony geeft je namelijk hiermee de kans om de tijd terug te spoelen.

Design

De behuizing van het toestel is typisch Sony met glas en metaal. Daarbij zien we ook de power-button met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Wat wel opvalt is dat de XZ Premium de volumetoetsen niet meer onderaan rechts heeft, maar bovenaan. In onze Sony Xperia XZ review vonden we die plaatsing niet heel fijn. De fysieke sluitertoets blijft behouden en is fijn bij het fotograferen.

De Sony Xperia XZ Premium is voorzien van IP65-68 certificering. Dit betekent dat het toestel stofbestendig en waterafstotend is. Daarnaast is het display Gorilla Glass 5 en is de boven- en onderzijde van metaal.

Sony Xperia XZ Premium

Verkrijgbaarheid

Vanaf het einde van het voorjaar van 2017 is de Sony Xperia XZ Premium verkrijgbaar. De telefoon komt beschikbaar in de kleuren Luminous Chrome en Deepsea Black en krijgt een prijskaartje van 749 euro.

Update 10:12 uur: zojuist zijn ook de Xperia XA1 (Ultra) en Xperia XZs aangekondigd door Sony.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel