YouTube krijgt eigen chatdienst voor uitgebreide discussies

YouTube is gestart met een voorzichtige uitrol van een eigen chatdienst, de dienst zit in de YouTube app op Android ingebouwd. Gebruikers kunnen via de chat gemakkelijker de discussie met elkaar aan gaan zonder daarbij het videonetwerk te verlaten. Ook kent de YouTube app nog een andere handige verbetering.

YouTube chat

YouTube’s nieuwe chat functionaliteit wordt inmiddels naar een klein gedeelte van de gebruikers uitgerold. Doordat gebruikers niet langer linkjes moeten kopiëren en plakken blijft er meer tijd over voor het bekijken van video’s en het voeren van een uitgebreide discussie. Ook kun je met meerdere gebruikers een YouTube-groep beginnen om video’s uit te wisselen.

YouTube Chat

Shimrit Ben-Yair, director of product management bij YouTube, laat tegenover Wired weten dat de functie is ontstaan tijdens een brainstormsessie over het verbeteren van de deelmogelijkheden. Belangrijk uitgangspunt was een gestroomlijnde interface wat zou resulteren in meer gedeelde video’s. De chats zijn te vinden op een nieuw tabblad in de applicatie, alleen diegenen die de functie hebben zullen deze te zien krijgen.

Wanneer de functie voor iedereen in Nederland of België te gebruiken is, is niet bekend. Mocht jij al over deze nieuwe chatmogelijkheid beschikken laat het dan weten via een reactie op dit bericht!

YouTube video voortgang

Verder kijken

Tijdens het kijken van een YouTube video wordt je gestoord en verlaat even de applicatie, hierna wil je je video verder bekijken maar je begint weer opnieuw. Een nieuwe functie in de YouTube-app die op dit moment getest wordt laat de gebruiker vooraf zien waar hij of zij was gebleven. Middels de rode balk die tussen de afbeelding en de titel van de video is geplaatst weet je waar je bent gebleven. Dit handigheidje lijkt een wijziging aan de server-kant te betreffen, een update van de app is dus niet nodig.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel