YouTube Music Key: nieuwe details muziekdienst YouTube uitgelekt

Er zijn nieuwe details uitgelekt van de nieuwe muziekdienst van YouTube. Google zal de dienst lanceren onder de naam YouTube Music Key. Daarbij zal de dienst ook op een bepaalde manier samengevoegd worden met Google Play Music, de muziekdienst van Google.

Eerder meldde verschillende bronnen dat de muziekdienst van YouTube gelanceerd zou worden tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. De muziekdienst zou toen de naam ‘YouTube Music Pass’ krijgen, maar nu is bekend geworden dat de muziekdienst van YouTube de naam YouTube Music Key zal krijgen.

youtube_music_key

YouTube Music Key

Met YouTube Music Key wordt het mogelijk om reclamevrij muziek te luisteren en de audio van YouTube op de achtergrond door te laten spelen, of met het scherm uit. Ook zal de mogelijkheid geboden worden om YouTube-muziek zonder internet, dus offline, te kunnen beluisteren.

Google Play Music

Net als Google Play Music zal YouTube Music Key de mogelijkheid bieden om 30 dagen de dienst gratis uit te proberen. Daarna zal de dienst 9,99 dollar per maand kosten. Hoeveel de dienst in de Europese landen zal gaan kosten is nog niet bekend gemaakt. De bron meldt dat de dienst ook op een bepaalde manier samengevoegd zal gaan worden met Google Play Music All Access. Echter zal YouTube Music Key de muziekdienst van Google niet vervangen.

Lancering YouTube Music Key

Over de lancering van YouTube Music Key is nog niets bekend. Wel is bekend dat Google het website-domein al heeft vastgelegd.  YouTube Music Key zal over een database van meer dan 20 miljoen nummers beschikken en wil hiermee de strijd aangaan met streaming-diensten als Spotify. Wanneer er meer bekend is over YouTube Music Key, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bron, via

Lees ook

Reageer op dit artikel