‘Volgende week lancering van betaalde muziekdienst YouTube Music Pass’

Bronnen melden dat YouTube volgende week haar eigen betaalde muziekdienst zal gaan lanceren tijdens Google I/O. De muziekdienst van YouTube zal naar verwachting deze zomer al op de markt moeten komen onder de naam YouTube Music Pass.

Eind vorig jaar kwam naar buiten dat Google met de videodienst YouTube een muziek-streamingdienst op wilde gaan zetten. Bronnen melden aan nieuwsbureau Reuters dat YouTube Music Pass naar alle waarschijnlijkheid volgende week aangekondigd zal gaan worden. Volgende week, op 25 en 26 juni, vindt namelijk de ontwikkelaarsconferentie Google I/O plaats. De dienst zal in de zomer van dit jaar al gebruikt kunnen worden.

De nieuwe streamingdienst van YouTube is omstreden omdat platenmaatschappijen die niet akkoord gaan, geblokkeerd worden met hun muziek op YouTube. Een voorbeeld hiervan is de zangeres Adele. Onder andere haar platenmaatschappij kon zich niet vinden in de voorwaarden die gesteld werden. Er is door die platenmaatschappijen een klacht ingediend bij de Europese Unie. De platenmaatschappijen spreken van een monopolie-positie van Google met deze voorwaarden. Als de platenlabels niet akkoord gaan met de voorwaarden dreigt YouTube met het verwijderen van alle video’s, van de platenmaatschappijen.

YouTube Music Pass zal 9,99 euro per maand gaan kosten. Voor dit bedrag zal de gebruiker onbeperkt muziek kunnen luisteren zonder reclame. Voor mobiele apparaten kan muziek offline opgeslagen worden op het toestel, zodat je altijd naar je favoriete muziek kan luisteren. Daarnaast zal YouTube Music ook een gratis variant kennen waarbij net als op dit moment, muziek beluisterd kan worden maar dan wel met reclame.

Verder zal YouTube Music Pass samen met Google Play Music geïntegreerd worden zodat er niet twee keer betaalt hoeft te worden. Of YouTube Music Pass inderdaad volgende week tijdens Google I/O aangekondigd zal gaan worden is afwachten, maar de kans is wel groot. YouTube Music Pass moet een grote concurrent gaan worden voor de muziekdienst Spotify, die al erg populair is.

Bron: Reuters

Lees ook

Reageer op dit artikel