YouTube Music vervangt Play Music-app op Android

YouTube Music is de nieuwste muziekdienst van Google. Eerder leek het er al op dat Google Play Music langzaamaan vervangen zou worden hierdoor, en die kans lijkt nu een stuk groter.

YouTube Music op Android

In augustus vorig jaar kwam Google met de introductie van YouTube Music en YouTube Premium in Nederland. Hiermee krijg je toegang tot alle mogelijkheden van YouTube, maar zonder de vervelende reclames. Tevens kun je video’s offline opslaan en is het mogelijk om deze later terug te kijken, zonder internetverbinding. Met YouTube Music kun je muziek afspelen zonder dat de app op de voorgrond hoeft te draaien.

YouTube Music app

In januari leek het erop dat Google Play Music plaats zou moeten maken voor YouTube Music, en dat lijkt nu inderdaad het geval te zijn. Op apparaten die standaard met Android 10 worden geleverd, is de YouTube Music app standaard voorgeïnstalleerd. De Google Play Music app ontbreekt in dat geval op die toestellen. Uiteindelijk heeft Google als doel om te stoppen met Play Music, maar wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend. Google heeft daarbij beloofd dat het qua functionaliteit eerst dezelfde mogelijkheden uit Play Music, aan YouTube Music wil toevoegen.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel