Ziggo brengt WiFi Assistent app uit: op toffe manier zien hoe je internetverbinding is

Ziggo heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor zowel klanten als voor niet-klanten. Met de WiFi Assistent app kun je middels augmented reality zien hoe het gesteld is met je internetverbinding thuis.

Ziggo WiFi Assistent app

Er is weinig zo vervelend als een trage internetverbinding als je snel wat wilt opzoeken of iets wilt bekijken op YouTube. Om de kwaliteit van je internetverbinding te controleren en om te zien hoe het gesteld staat met je netwerk thuis, is er nu de WiFi Assistent app. De applicatie is uitgegeven door Ziggo, maar is ook gewoon beschikbaar voor als je geen klant bent van Ziggo. Met de applicatie vind je de zwakke plekken van je internetverbinding in huis. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van augmented reality, zodat je de resultaten direct ‘in je huis’ te zien krijgt. Je kunt zelf ruimtes toevoegen en hier de resultaten van bekijken.

Bij een ruimte zie je na een paar tellen de downloadsnelheid, samen met de uploadsnelheid en de ping-score. Nadat je meerdere gebieden hebt toegevoegd aan de WiFi Assistent app kun je de gegevens op een zogenoemde 3D Map bekijken. Hier zie je dan op welke plekken de verbinding nog wel wat aandacht kan gebruiken. Via de WiFi Assistent app krijg je ook tips hoe je dit kunt verbeteren. Dit kan dan op verschillende manieren, waaronder het werken met een WiFi-versterker. Toch kan de app een internetsnelheid van 87Mbit/s al ’traag’ noemen, wat juist voor veel mensen absoluut niet traag zal zijn.

Je kunt de WiFi Assistent app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Ziggo Wifi Assistant
Ziggo Wifi Assistant
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel