Zooper Widget verdwenen uit Play Store na lange tijd van stilte (update: weer terug)

Zooper Widget was een erg interessante applicatie die je veel mogelijkheden gaf op het gebied van widgets voor je Android-toestel. Ze zeggen dat aan alles een eind komt, en voor Zooper Widget is dat eind definitief gekomen. De app is verdwenen uit de Google Play Store.

Zooper Widget uit Play Store

De app Zooper Widget bespraken we eerder dit jaar nog omdat het een interessante applicatie was die veel mogelijkheden bood. Je kon de meest uiteenlopende dingen bepalen voor het plaatsen van een widget op je startscherm. Daarnaast waren er verschillende ontwikkelaars die extra functionaliteit brachten voor je Zooper widget.

Vanmiddag kwamen we tot de ontdekking dat de applicatie was verdwenen uit de Google Play Store. We spitten even terug door het archief en het lijkt erop dat de app niet meer terug zal keren. In juli 2016 bracht de ontwikkelaar het bericht naar buiten dat hij niet langer meer de ontwikkeling op zich zou nemen voor Zooper Widget. De laatste update werd ook in maart 2015 uitgebracht. Toch werd de app nog als stabiel genoeg ervaren voor de meeste gebruikers.

Zooper Widget is er dus niet meer. Een vervanger is KWGT of KLWP. Deze twee apps kun je gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande buttons. Dezelfde ontwikkelaar was/is ook verantwoordelijk voor de app Themer. Maar ook hiervan staat de ontwikkeling al bijna drie jaar stil.

Update 23-12-2017 10:45 uur: Er is goed nieuws voor de fans van Zooper Widget. De applicatie is weer terug in de Google Play Store. De reden van de terugkeer naar de Play Store is niet bekend. Echter verwacht je nu misschien een grote update voor de app, dat is niet het geval. Het is nog steeds dezelfde versie uit 2015, maar deze zal bij veel gebruikers zonder problemen werken, voor dit moment in ieder geval. Zowel de gratis versie als de Pro-versie zijn weer beschikbaar.

Zooper Widget
Zooper Widget
Ontwikkelaar: MYCOLORSCREEN
Prijs: Gratis
KWGT Kustom Widget Maker
KWGT Kustom Widget Maker
Ontwikkelaar: Kustom Industries
Prijs: Gratis
KLWP Live Wallpaper Maker
KLWP Live Wallpaper Maker
Ontwikkelaar: Kustom Industries
Prijs: Gratis

Dit bericht is gepubliceerd op 15 december 2017.
Laatst bijgewerkt op 23 december 2017.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel