9 nuttige Tour de France-apps

Tour de France 2015 staat voor de deur. Dit weekend zullen de wielrenners hun eerste etappe rijden in Nederland. ‘Le Grand Départ wordt verreden in de stad Utrecht. Je kan de Tour de France 2015 uiteraard ook volgen via je smartphone of tablet. Wij hebben 9 handige en interessante Tour de France apps voor Android op een rij gezet.

Tour de France apps 2015

Om de Tour de France overal te kunnen volgen via je smartphone of tablet, zijn er een aantal applicaties die het volgen een van het jaarlijkse wielerevenement een stuk makkelijker maken. DroidApp heeft negen Tour de France apps voor je op een rij gezet.

Lees ook: Tour de France 2016 apps

Tour de France 2015 app

Tour de France 2015 app

De officiële applicatie van de Tour de France geeft je de meest uitgebreide en nuttige informatie die je moet weten. Het laatste nieuws, videomateriaal met beelden uit de Tour de France en GPS tracking van de renners. Uiteraard vind je in de applicatie ook de standen, uitslagen en een uniek kijkje achter de schermen.

Tour de France 2015 – The Game

Tour de France 2015 - The Game

Mocht je vanuit je luie stoel zelf als eerste de gele trui behalen? Dat kan met de officiele game van het wielerevenement. Tour de France 2015 – The Game maakt het mogelijk een eigen team samen te stellen en 21 etappes te fietsen. Daarbij kan je het spel ook spelen in de multiplayer-modus en kan je nog veel meer met het spel doen. Het spel kost 3,99 euro en heeft daarnaast ook bepaalde onderdelen waarvoor in-app aankopen nodig zijn.

CyclingNews Tour Tracker

CyclingNews Tour Tracker

Met de app CyclingNews Tour Tracker kan je de Tour de France op de voet volgen. In de gratis versie van de applicatie kan je de routes bekijken die afgelegd gaan worden tijdens de etappes. Verder kan je in CyclingNews Tour Tracker achtergrondinformatie bekijken over een team of wielrenner. De app geeft tevens de uitslagen door en het laatste nieuws. De betaalde versie biedt live-informatie en verslag van de Tour de France.

Tour Tracker Grand Tours
Tour Tracker Grand Tours
Ontwikkelaar: Tour Tracker LLC
Prijs: Gratis+

Utrecht2015

utrecht2015

Met de app Utrecht2015 weet je precies wat er voor- en tijdens de tour staat te gebeuren. Op de kaart kan je de locaties bekijken waar de evenementen plaatsvinden en tevens kan je de app offline gebruiken. Met de agenda in de app kan je ook handig zelf je eigen tips bundelen in een gepersonaliseerde agenda.

Info Cycling 2015

info cycling 2015

Info Cycling 2015 is een gratis applicatie waarin je een kalender kan vinden met alle data van de races. Niet alleen de Tour de France kan je volgen via de app, ook de Giro d’Italia, Vuelta a España en andere wielerwedstrijden. De stand van de etappes kan je eveneens vinden in de app, net als de startlijst en informatie over teams en een voorbeschouwing.

Info Cycling 2019
Info Cycling 2019
Ontwikkelaar: OL SPORTS
Prijs: Gratis

Tour 2015

Tour 2015

Tour 2015 vind je de ranglijst van de etappes. Verder worden de profielen en het actuele nieuws in de app weergegeven. In de betaalde premium-versie van de app heb je toegang tot nog meer nauwkeurigere informatie en vind je ook kaarten van de etappes.

Telesport Tourspel

tourspel

Met het Telesport Tourspel kan je een eigen team samenstellen van negen renners. Voor elke etappe voorspel je daarnaast de top-3. Met de vriendenleague kan je het opnemen tegen familie, vrienden en collega’s. Op deze manier kan je precies zien wie er het meeste verstand (of geluk) heeft van de Tour de France.

Telesport Tourspel
Telesport Tourspel

Škoda Backseat Reporter

skoda backseat reporter

Škoda Backseat Reporter geeft je de mogelijkheid om je presentatie-skills te vertonen. Ben jij de beste tour-commentator? Tijdens de Tour de France wordt elke dag de beste commentator geselecteerd die op de radio vervolgens hun auditie kunnen laten horen. Mocht je tot de winnaars behoren maak je ook nog kans op een unieke commentator trui.

NOS

NOS app

De NOS zal je via de app op de hoogte houden van alle gebeurtenissen rondom de Tour de France. Ook via de app van NOS zal de Tour de France 2015 gevolgd kunnen worden. Niet alleen qua nieuws maar ook met beeldmateriaal.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel