Tour de France 2022: volg de wielerwedstrijd live met deze 5 apps

Dit jaar begint de Tour de France op 1 juli 2022. De Tour de France 2022 start in Denemarken in Kopenhagen en doorkruist Frankrijk in drie weken tijd. Wil je niks missen van de wielerwedstrijd, dan kun je volledig op de hoogte blijven en de Tour de France livestream volgen via deze 5 Tour de France apps.

Tour de France 2022 apps

Ieder jaar zitten de liefhebbers van de wielerrondes weer aan de buis gekluisterd, te kijken naar alle sportieve wielrenners. De Tour de France 2022 begint zaterdag 1 juli en eindigt op zondag 24 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Het spektakel begint op 1 juli met een tijdrit in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Op 2 en 3 juli rijden de wielrenners door Denemarken verschillende etapes, met onder andere een rit over de Grote Beltbrug, ofwel de Storebælt bridge, de brug die twee eilanden in Denemarken met elkaar verbindt. Deze brug is 254 meter hoog en kent een lengte van 6,6 kilometer.

DroidApp heeft voor degenen die niks van de tour willen missen, de 5 beste en meest handige Tour de France apps op een rij gezet.

Tour de france app

Tour de France 2022 app

Als eerst is er natuurlijk de officiële Tour de France app, die officieel Tour de France 2022 app wordt genoemd. De applicatie geeft je inzicht in de verschillende etappes die op de planning staan met natuurlijk de hoogtes en het profiel, en ook heb je het laatste nieuws binnen handbereik. De applicatie geeft verder inzicht in het klassement en geeft je achtergrondinformatie. Ook kun je de resultaten en prestaties van de Tour de France en vorige edities terugzien.

Cyclingoo

Cyclingoo

De app Cyclingoo is geen onbekende applicatie in de wielersport. Ook voor de Tour de France komt de applicatie van pas. Via meldingen blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de winnaars. Ook kun je alle informatie en details krijgen over de wielrenners, de etappes bekijken en zoeken naar uiteenlopende onderwerpen rondom de wedstrijden in het wielerseizoen.

Cyclingoo: Tour de France 2022
Cyclingoo: Tour de France 2022
Ontwikkelaar: R_APPS
Prijs: Gratis

NOS en Sporza

De NOS zendt alle etappes en meer rondom de Tour de France live uit. Mocht je niet voor de televisie kunnen zitten, dan is de NOS app een handig hulpmiddel. Met de applicatie kun je al het nieuws volgen rondom de wielrenners, en ook de Tour de France livestream kijken zodat je er toch een beetje ‘live’ bij bent. Daarnaast vind je er een liveblog, interviews, klassementen, reportages en meer. Voor de Belgische lezers, is er de Sporza app. Deze applicatie bundelt eveneens het nieuws, de uitzendingen en de livestream in de app van Sporza.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis
sporza
sporza
Ontwikkelaar: VRT
Prijs: Gratis

Tour de France tracker

Tour de France tracker

Met de Tour de France Tour Tracker heb je een app zonder overbodige poespas. Je krijgt inzicht in een aantal onderdelen. Je kan van iedere etappe de beschrijving, het hoogteprofiel, de route en de uitslagen bekijken. Daarnaast heb je toegang tot nieuws, replay en meer. Ook kun je meer informatie krijgen over de renners en de ploegen die meedoen aan de wielerwedstrijd. Via de Tour Tracker app kun je ook live klim-, sprint- en tijdritresultaten te zien krijgen en op de hoogte blijven via push-notificaties.

Tour Tracker Grand Tours
Tour Tracker Grand Tours
Ontwikkelaar: Tour Tracker LLC
Prijs: Gratis

Gebruik jij een app die niet in dit rijtje staat, deel je suggestie via een reactie onder dit bericht!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel