De vergeten smartphone: BlackBerry Torch 9800

In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ gaan we alweer zo’n negen jaar terug in de tijd. Toen bracht het Canadese BlackBerry de Torch uit; met modelnummer 9800. We bespreken hem deze week in onze rubriek.

BlackBerry Torch 9800

We gaan terug naar 2009, toen BlackBerry de Torch uitbracht. Het model viel op door het vrij grote ontwerp met natuurlijk het slide-mechanisme. Zoals we van BlackBerry gewend waren was dan ook de Torch voorzien van een volwaardig toetsenbord.

BlackBerry Torch 9800

Dichtgeschoven verscheen een vrij log toestel met een 3,2 inch touchscreen aan de voorzijde. Deze bood een resolutie van 480 x 320 pixels en had daaronder een aantal toetsen. Dit waren de bekende groene en rode hoorn, samen met het optische trackpad. De toetsen van het toetsenbord waren wel wat aan de pietepeuterige kant, waardoor het typen vooral in het begin wat meer tijd in beslag nam. Aan de bovenzijde vond je nog de bekende toetsen, waarmee je de BlackBerry Torch op stil kon zetten of kon vergrendelen. Uiteraard kon je voor het vergrendelen ook de telefoon dichtschuiven.

BlackBerry Torch 9800

Het toestel had nog veel meer te bieden. Zo was er een 5 megapixel camera aanwezig met autofocus en was er een 624MHz processor. Deze processor viel niet bij iedereen in de smaak omdat hij nogal eens wat traag werd ervaren. Verder was er 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Dit geheugen kon uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 32GB.

BlackBerry Torch 9800

De BlackBerry Torch 9800 had natuurlijk de kracht van de verschillende BlackBerry-diensten in zich. Uiteraard Pingen, via BlackBerry Messenger en de BlackBerry World waar je apps en games kon (en nog steeds kunt) downloaden. Voor verschillende onderdelen waaronder push-mail was het noodzakelijk een aanvullende bundel bij je prepaid of abonnement te nemen; voor de BlackBerry diensten.

BlackBerry bracht de Torch 9800 uit in Nederland voor een bedrag van net geen 500 euro.

BlackBerry Torch samengevat in 5 punten:

  • Slider-design
  • Volledig QWERTY-toetsenbord
  • 3,2 inch beeldscherm
  • 5 megapixel camera
  • BlackBerry diensten
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel