Chromecast: zo werkt de gastmodus

Onlangs bracht Google een grote update uit voor de Google Chromecast-applicatie voor Android. Deze update maakte het mogelijk om vanaf elke Android-telefoon het beeld te casten naar de televisie.

Woensdag verscheen de grote update voor de Google Chromecast, en Google heeft nu een handleiding online gezet waarin duidelijk wordt hoe je de Chromecast met de zogenoemde guest-mode kunt gebruiken. Op deze manier hoef je met anderen niet per definitie het wachtwoord van de WiFi-verbinding te delen, maar kunnen je vrienden toch de content streamen naar je televisie.

nexus_chromecast

Wanneer de gastmodus is ingeschakeld, zendt de Chromecast zijn aanwezigheid uit naar andere apparaten in de buurt met behulp van de WiFi-verbinding en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de locatie. Om de gast gebruik te kunnen laten maken van de gastmodus, genereert de Chromecast een willekeurige pincode van vier cijfers. Wanneer een apparaat in de buurt verbinding probeert te maken, draagt de Chromecast die pincode automatisch over via korte, onhoorbare audiotonen. Als koppelen via deze audiotonen mislukt, kan de gast proberen handmatig verbinding te maken door de pincode op te geven die je kunt vinden op de Chromecast Backdrop en in de Chromecast-app.

Wanneer een Google Cast Ready-app wordt gestart op het toestel van de gast, zoals YouTube, detecteert dat apparaat de aanwezigheid van een nabije Chromecast waarop de gastmodus is geactiveerd. In de app wordt het Cast-pictogram weergegeven. Nadat er op het Cast-pictogram is getikt, wordt casten naar een ‘Apparaat in de buurt’ weergegeven als beschikbare optie. Meer hoef je niet te doen!

via Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel