Slimme Android 11-tip: zo deel je nog sneller met je favoriete app

Android is een uitgebreid besturingssysteem vol mogelijkheden. Door alle mogelijkheden kan het zomaar zijn dat je niet bekend bent met alle opties die het platform te bieden heeft. We delen nu een tip met je waarmee je nog sneller content kunt delen met je favoriete app.

Snel delen instellen op Android

Wanneer je vanuit een app iets wilt delen, krijg je vervolgens een venster te zien met mogelijkheden om iets te delen. Denk aan een nieuwsbericht dat je tegenkwam in de Chrome-browser. Je ziet bijvoorbeeld dat je een artikel kunt delen via Twitter, WhatsApp, Gmail en ga zo maar door. Maar het gebeurt je vast met grote regelmaat dat je favoriete app, waarmee je juist zovaak iets deelt, niet vooraan staat. Hierdoor moet je steeds een eind weg scrollen. Dat kan makkelijker, zo ontdekte ik bij toeval. Die tip wil ik met je delen.

Wil je een bepaalde app onder de ‘hot-key’ hebben om snel iets van content te delen, dan kun je dit doen op een gemakkelijke manier, zonder dat je een extra app nodig hebt.

  1. Open een webpagina, foto of iets wat je in dit geval wilt delen.
  2. Deel op de manier zoals je dit gewend bent door het deelvenster te openen.
  3. Vervolgens zie je de verschillende toepassingen via welke wegen je het kunt delen. In dit voorbeeld gebruik ik Pushbullet als voorbeeld. Deze staat pas onder ‘meer’. Zie je de app van je keuze, dan kun je het icoontje van de app wat langer ingedrukt houden. Je krijgt dan de optie om de app vast te zetten. Vervolgens wordt Pushbullet vooraan gezet bij apps waarmee je iets kunt delen. Je kunt meerdere apps vastzetten. De volgorde wordt ook bij andere apps onthouden.
  4. Wil je niet langer meer de app vooraan hebben staan, dan houd je gewoon weer het icoontje wat langer ingedrukt en kun je hem weer losmaken.

Helaas werkt dit alleen op toestellen met Android 11 en hoger, dus niet onder Android 10. Het scheelt weer een paar seconden bij het delen van content.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel