Acer Liquid Jade Z: strakke, 4G camera-phone aangekondigd

Acer heeft zojuist de Acer Liquid Jade Z aangekondigd. Acer zet de Acer Liquid Jade Z neer als een premium-toestel met de focus op het maken van foto’s. Hiermee heeft Acer het startschot gegeven van het begin van het Mobile World Congress.

Acer Liquid Jade Z

Het Mobile World Congress is vandaag van start gegaan met Acer. Het toestel legt de focus op het maken van de mooiste foto’s. De Acer Liquid Jade Z beschikt over een 13 megapixel camera met een diafragma van f/1.8 waardoor ook in donkere omgevingen nog scherpe, goede foto’s geschoten kunnen worden. Aan de voorzijde van de Acer Liquid Jade Z is een 5 megapixel camera te vinden met een lichtsterkte van f/2.2.

acer-liquid-jade-z

Het 5 inch HD IPS-display heeft een resolutie van 1280×720 pixels. Hierdoor geeft het scherm van de Liquid Jade Z de foto’s strak weer. Daarbij is het scherm voorzien van Zero Air Gap-technologie waardoor beelden nog scherper en strakker worden weergegeven op het scherm van de Acer Liquid Jade Z.

Acer-liquid-jade-z-2

De Acer Liquid Jade Z is voorzien van een 64-bit 1,5 GHz quad-core processor zodat het toestel in staat is om in hoge snelheid zijn taken uit te voeren. Daarbij geeft het toestel toegang tot het 4G LTE netwerk en kan je dankzij de 24-bit hi-res HD-speakers met DTS Studio Sound in de hoogste kwaliteit genieten van je muziek.

Ondanks de uitgebreide mogelijkheden weegt de Acer Liquid Jade Z slechts 110 gram en is het toestel 7,9 millimeter dun. Acer voorziet de Acer Liquid Jade Z van 1GB RAM-geheugen en 8GB intern geheugen, wat uitbreidbaar is met een Micro-SD geheugenkaart. Onder de motorkap ligt een accu met een capaciteit van 2000 mAh. De toestellen zullen draaien op Android 5.0 Lollipop.

Het toestel zal vermoedelijk voor 200 euro over de toonbank gaan. Een exacte leverdatum is nog niet bekend.

Lees ook

Reageer op dit artikel