Archos 50 Oxygen+ met octa-core processor aangekondigd

In de dagen voor het Mobile World Congress heeft Archos een nieuwe, krachtige smartphone aangekondigd. Het gaat om de Archos 50 Oxygen+ met octa-core processor, het toestel heeft ook nog eens een gunstig prijskaartje.

Het Franse merk Archos heeft een nieuwe krachtige smartphone gepresenteerd. Archos zal de Archos 50 Oxygen Plus volledig uit de doeken doen op het Mobile World Congress wat 1 maart begint in Barcelona. Het toestel is voorzien van een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Met een dikte van slechts 7.2 millimeter is het toestel erg dun.

archos-50-oxygen-plus

Archos heeft de Archos 50 Oxygen+ voorzien van een 1.4 GHz octa-core processor en een RAM-geheugen van 1GB. Het interne geheugen van de Archos 50 Oxygen+ telt 16GB en kan worden uitgebreid met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 8 megapixel camera. Aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel camera.

archos-50-oxygen-plus

Deze variant van de Archos 50 Oxygen Plus zal beschikken over ondersteuning tot zowel het 2G als 3G netwerk. In juni verwacht het merk een 4G-variant van de Archos 50 Oxygen+. De 4G-versie zal daarnaast op Android 5.0 Lollipop draaien, terwijl de 3G-versie het moet doen met Android 4.4 KitKat. Archos voorziet de scherp geprijsde smartphone van ondersteuning voor twee simkaarten, zogenoemde dual-sim.

De Archos 50 Oxygen Plus ligt vanaf maart in de winkels. De adviesprijs van het toestel bedraagt 199 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel