‘BlackBerry komt dit jaar met twee stijlvolle Android-smartphones’

BlackBerry zou volgens de laatste berichten nog dit jaar twee stijlvolle Android-smartphones gaan lanceren. Een van de toestellen heeft zelfs een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Tevens vallen de twee BlackBerry smartphones op door de specificaties zoals een QuadHD-beeldscherm.

BlackBerry met Android

Volgens geruchten zou BlackBerry nog dit jaar twee eigen Android-smartphones gaan uitbrengen. De twee BlackBerry’s zouden getest worden onder de codenamen ‘Prague’ en ‘Venetië’. Met het steeds groter wordende Android kon BlackBerry hier eigenlijk niet meer omheen. Naar verwachting zal de Android-smartphone van BlackBerry naast de BlackBerry-toestellen met BlackBerry 10 als besturingssysteem verkocht gaan worden.

BlackBerry Android Venetië

BlackBerry Venetië

De BlackBerry Venetië valt op door de indrukwekkende vormgeving en de interessante specificaties. Naar verluidt zal dit Android-toestel voorzien zijn van een 5,4 inch Quad-HD beeldscherm. Een aantal jaar geleden was een schuif-telefoon helemaal hip, nu kan je het eigenlijk nergens meer vinden. Met de BlackBerry Venetië komt de ‘slide’ weer terug waarna een QWERTY-toetsenbord tevoorschijn wordt getoverd.

Over het andere BlackBerry toestel, de BlackBerry Prague is niet veel bekend. Wel zal dit toestel waarschijnlijk als middensegment toestel op de markt gepositioneerd worden. De verwachting is dat dit toestel vergelijkbaar zal zijn met de BlackBerry Z3, die momenteel wordt verkocht met BlackBerry’s eigen OS.

Verwacht wordt dat BlackBerry de Android-smartphones ook zal voorzien van eigen (zakelijke) applicaties. Op deze manier wil het Canadese bedrijf gebruikers de openheid van Android geven en de vertrouwelijke mogelijkheden van een BlackBerry. BlackBerry is nu al op Android actief met de eigen chat-app BBM. Wanneer er meer bekend is over de Android-smartphones van BlackBerry houden we je uiteraard op de hoogte.

via Telekom-Presse

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel