BBM vanaf de grond opnieuw opgebouwd met Material Design

De makers van de chat-app BBM, voluit BlackBerry Messenger, hebben een nieuwe versie vrijgegeven van de app. In de nieuwe versie van de BBM app voor Android is het ontwerp gemoderniseerd naar Material Design.

BlackBerry Messenger (BBM)

BlackBerry is begonnen met het testen van een nieuwe versie van de BBM app. De applicatie is nu geheel vormgegeven in Material Design waardoor de applicatie een stuk moderner oogt. Hiermee achtervolgt BBM de apps Telegram en WhatsApp, die al eerder Material Design doorvoerde aan hun apps.

BBM Material Design

Privé-chats

Vanaf de grond is de app opnieuw opgebouwd, zo laten de makers weten. In de nieuwe versie kan je verder gebruik maken van privé-chats. Hierbij wordt de naam van de contactpersoon in het venster verborgen en krijg je geen melding als er een nieuw bericht is. Na een korte tijd kan het bericht automatisch verwijderd worden, als je dit wenst.

Achteraf aanpassen

Een verzonden bericht bewerken, voordat de ander het leest. Het is een functie die we het liefst ook wel in Telegram en WhatsApp zouden willen terugzien. Helaas zit het niet in deze apps, maar heeft BBM het in de nieuwe versie van de app wel mogelijk gemaakt.

BBM Beta

De beta-versie van BBM bevat verder nog een groot aantal optimaliseringen en een mogelijkheid om sneller een status te delen via de BBM Feed. Wanneer de applicatie door-en-door getest is, zal de definitieve versie van BBM in Material Design later uitgebracht worden in de Play Store. Mocht je BBM in Material Design willen testen, meld je dan hier aan voor de BBM Beta.

BBM - No longer available
BBM - No longer available
Ontwikkelaar: BBM .
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel