BlackBerry Messenger zo lek als een mandje, getroffen door Heartbleed

BlackBerry Messenger, ook afgekort als BBM, is zo lek als een mandje. Zowel de Android-app als de iOS-app van de chatdienst is getroffen door Heartbleed. BlackBerry Messenger stond altijd bekend om de sterke beveiliging.

BlackBerry Messenger is getroffen door Heartbleed. Heartbleed gaf kwaadwillenden zonder dat de gebruiker het wist toegang tot gegevens en data van enkele grote websites. Nu is ook de chatdienst van BlackBerry getroffen. Het lek in de versleutelde OpenSSL-verbinding werd ook gevonden in de applicaties van BBM op Android en Apple iOS.

BlackBerry meldt dat de Messenger-applicatie nu kwetsbaar is voor aanvallen, maar zal vermoedelijk vrijdag komen met een update, die het lek dicht. BlackBerry meldt dat het stelen van data erg lastig is, door de technologie die BlackBerry gebruikt voor de beveiliging van de dienst. Directeur Scott Totzke van BlackBerry weet te melden dat de applicatie veilig gebruikt kan worden.

Volgens nieuwssite Reuters is naast BlackBerry Messenger ook de zakelijke e-maildienst Secure Work Space getroffen door het Heartbleed-lek.

Lees ook

Reageer op dit artikel