BlackBerry Messenger (BBM) voor Android geüpdatet naar versie 2.2

BlackBerry Messenger, ook wel afgekort als BBM, heeft vandaag versie 2.2 van de chat-applicatie uitgebracht. In de nieuwe versie van de berichtendienst is de registratie makkelijker gemaakt en zijn nieuwe emoticons toegevoegd.

Vandaag komt BlackBerry Messenger 2.2 uit voor Google Android. BBM is al sinds een lange tijd beschikbaar voor andere besturingssystemen, maar heeft last van de concurrentie van andere spelers; zoals WhatsApp. In de nieuwe versie van BBM wil BlackBerry toch het aandeel weer wat vergroten.

BlackBerry Messenger 2.2 zal de manier van registratie veranderen. Niet meer een hele lijst aan persoonlijke gegevens hoeft ingevoerd te worden, maar enkel een naam, e-mailadres en wachtwoord.

Update BBM 2.2

Het toevoegen van een vriend of vriendin ging tot voor kort enkel met een unieke PIN. Dat is in BBM 2.2 veranderd. Het is ook mogelijk om contacten een uitnodiging te sturen via de e-mail, waarna diegene via de link in de mail de uitnodiging kan accepteren. BlackBerry Messenger levert in de update ook 16 nieuwe emoticons mee. Tevens bevat de update een aantal bugfixes en naar eigen zeggen wat prestatieverbeteringen.

new bbm emoticons

Begin april kreeg BlackBerry Messenger ook al een grote update voor de Android-applicatie. Die update maakte het mogelijk om grote bestanden te versturen en te ontvangen, en werd het mogelijk om stickers te gebruiken in de applicatie.

De update wordt vanaf nu uitgerold voor Google Android. BlackBerry Messenger is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel