BlackBerry Messenger stopt op 31 mei

Op 31 stopt BlackBerry met haar berichtendienst. De applicatie, die ook wel BBM werd genoemd, werd in 2013 uitgebracht voor Android. Maar na zo’n 6 jaar valt het doek voor de dienst.

BlackBerry Messenger stopt

De kans dat je iemand kent met BlackBerry Messenger lijkt ons vrij klein. In de zomer van 2013 werd de applicatie van BBM voor Android uitgebracht en ook voor iOS was de applicatie beschikbaar. In de afgelopen jaren zijn er meerdere updates verschenen met nieuwe functies. Zo kreeg je stickers, een app voor je smartwatch met Android Wear en kon je geld ontvangen en versturen via PayPal.

BBM Material Design

BlackBerry Messenger kent echter een enorme concurrentie. Natuurlijk is er WhatsApp, maar ook Telegram en Facebook Messenger zijn concurrenten voor BBM. Het doek valt nu voor de berichtendienst uit Canada. Op 31 mei 2019 moet afscheid genomen worden van BlackBerry Messenger.

Update: BlackBerry geeft onderstaande reactie over het stoppen van BBM.

“Het is niet BlackBerry die stopt met het aanbieden van BBM, maar Emtek. Dit is het bedrijf dat in 2016 de licentierechten heeft overgenomen van de BBM service voor consumenten. BlackBerry heeft wel altijd de BBM service voor organisaties (BBM Enterprise (BBMe)) aangeboden en blijft dit nu ook doen. Als reactie op Emtek, en om trouwe BBM-gebruikers tegemoet te komen, biedt BlackBerry BBMe nu ook aan voor consumenten.”

BBM - No longer available
BBM - No longer available
Ontwikkelaar: BBM .
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel