BlackBerry Messenger (BBM) ondersteunt nu stickers en grotere bestanden

BlackBerry Messenger, ook wel afgekort als BBM, heeft vandaag haar applicatie voorzien van een update. Na de update kunnen nu stickers verzonden worden naar contactpersonen. Daarnaast biedt de chat-cliënt de mogelijkheid om bestanden tot 16 MB te versturen, tot op heden was dat nog 6 MB.

BlackBerry heeft haar Messenger applicatie BBM een update gegeven. Met BBM kunnen nu foto’s gedeeld worden naar meerdere personen tegelijk, en grotere bestanden (maximaal 16 MB) verzonden worden. Niet alleen de Android applicatie krijgt de update, ook de iPhone en BlackBerry 10 toestellen krijgen de nieuwe functies. De nieuwe versie van de applicatie wordt vanaf vanmiddag uitgerold.

blackberry messenger bbm sticker

De meest opvallende nieuwe functie is het verzenden en ontvangen van stickers. Vooral chat-apps als Line en WeChat stonden bekend om het versturen van stickers. Diverse andere applicaties als Hike, MessageMe, Facebook Messenger en eBuddy XMS bieden de mogelijkheid tot het versturen van stickers.

Nu doet BlackBerry met BlackBerry Messenger mee aan deze trend. In de nieuwe BBM Shop kunnen diverse sticker-series gedownload worden. Elk sticker-pack bestaat uit 20 a 25 verschillende stickers en kan gerelateerd zijn aan merken, kunstenaars of gekoppeld zijn aan een bepaald thema. Een deel van de sticker-pakketten zijn gratis, anderen zullen voor ongeveer twee dollar gedownload kunnen worden.

De update voor BlackBerry Messenger zal vanaf vandaag uitgerold worden. BBM is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel