Huawei P8: ‘ontwerp en afmetingen uitgelekt’

Huawei kondigt 15 april de Huawei P8 aan. De Huawei P8 was vorige week al opgedoken en nu zijn er meer details bekend geworden.

Huawei P8

Huawei zal in Londen op 15 april vermoedelijk de Huawei P8 aan gaan kondigen. Vorige week werd al een en ander bekend over de opvolger van de nog altijd populaire Huawei Ascend P7, en nu zijn meer gegevens bekend gemaakt.

Huawei p8

In een document zijn de afmetingen van een prototype van de Huawei P8 te vinden. Het toestel zal volgens de papieren een lengte krijgen van 144,9 millimeter en een breedte van 71,9 millimeter. De dikte van de Huawei P8 zal 6,6 millimeter bedragen. Aan de rechterzijde vinden we het simkaart-slot, de gleuf voor de geheugenkaart en de volumetoets. Ook de power-button is aan de rechterkant te vinden. De linkerzijde blijft ‘leeg’.

Volgens de geruchten zal de Huawei P8 een 5,2 inch beeldscherm krijgen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarbij wordt het toestel vermoedelijk aangedreven door een Kirin 930 64-bit octa-core processor met een rekenkracht van 2.0GHz. Er wordt verder gesproken over een 13 megapixel camera aan de achterzijde met dual-led flitser en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. De Huawei P8 krijgt naar verwachting 3GB werkgeheugen.

Teasers van Huawei maakte eerder al duidelijk dat Huawei met de P8 de nadruk zal gaan leggen op de accu en het uithoudingsvermogen van de smartphone. 15 april zullen we meer weten.

Via Nwe

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel