Kazam Tornado 455L: dunne, 4G-smartphone aangekondigd

Op het Mobile World Congress heeft Kazam de nieuwe Kazam Tornado 455L aangekondigd. Kazam is opgericht door ex-HTC bestuurders.

Kazam Tornado 455L

In Barcelona heeft Kazam een nieuwe dunne, 4G-smartphone aangekondigd. Het betreft de Kazam Tornado 455L met een dikte van 6,9 millimeter is het toestel opvallend dun. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en wordt draaiende gehouden met een 1.2 GHz quad-core processor en 2GB RAM-geheugen.

Aan de voorzijde van het toestel is een 5.5 inch beeldscherm te vinden. Foto’s schieten kan in 13 megapixels dankzij de Sony BSI-sensor en dubbele LED-flitser. Voor het maken van selfies kan er gebruik gemaakt worden van de 5 megapixel camera.

Kazam Tornado 455L

Kazam heeft de Tornado 455L weliswaar uitgerust met een IP67 certificering (waterdicht) en Gorilla Glass, maar mocht het scherm binnen 1 jaar kapot gaan, dan zal dat onder garantie gerepareerd worden. Daarnaast worden Kazam toestellen geleverd met drie jaar garantie.

Kazam is opgezet door een aantal ex-HTC bestuurders. Kazam zal naar verwachting de Kazam Tornado 455L in april uitbrengen in Europa. Kazam toont op het MWC verder de Kazam Trooper-serie. Een prijs van het toestel is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook

Reageer op dit artikel