Moto G: Stagefright-update wordt vanaf nu uitgerold

Motorola is in Nederland en andere Europese landen gestart met een update voor de Motorola Moto G. Het gaat om een Stagefright update waarmee het -ernstige- lek in Android wordt gedicht. 

Moto G: Stagefright

In verschillende Europese landen is Motorola begonnen met de uitrol van een beveiligings-update voor de Motorola Moto G, zo laten meerdere bezitters aan DroidApp weten. Het betreft de update voor de eerste generatie Moto G, maar ook de opvolgers zoals de Moto G (2e generatie) krijgt de update vanaf nu. De changelog van de update is niet al te lang, maar dat betekent niet dat het geen belangrijke update is.

Motorola Moto G

De update bevat een patch die het Stagefright-lek in Android moet dichten. Door dit lek konden in het uiterste geval anderen de regie overnemen van je smartphone. Dit moet nu na de update opgelost zijn. Zover bekend is de huidige Moto G 2015 al voorzien van de Stagefright-patch.

Motorola rolt de update over-the-air (OTA) uit. Daardoor ontvang je vanzelf een melding op je toestel. Via de instellingen van je toestel kan je ook handmatig controleren of er een update voor je toestel beschikbaar is. Begin augustus maakte Motorola al bekend dat het verschillende toestellen zou gaan voorzien van een Stagefright-patch.

Lees ook: Review Motorola Moto X Play: accu-monster met uitstekende camera

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel