OnePlus 2 aangekondigd: alles wat je moet weten

OnePlus heeft vannacht de OnePlus 2 aangekondigd. Deze uitgebreide smartphone heeft alles wat je wil hebben op je nieuwe toestel. Niet alleen qua specificaties weet het toestel ons te boeien, ook op het gebied van vormgeving heeft OnePlus er alles aan gedaan om je te overtuigen.

OnePlus 2

Vannacht is de interessante OnePlus 2 aangekondigd. OnePlus wist met de OnePlus One al veel mensen te overtuigen en met dit succes is de smartphone verder ontwikkeld. Het resultaat is de OnePlus 2, die al meerdere keren uitlekte onder de naam OnePlus Two.

oneplus 2

De OnePlus 2 is voorzien van een Snapdragon 810 octa-core processor. Daarnaast biedt het toestel volwaardige 4G-ondersteuning zodat deze ook in Nederland volledig bruikbaar is.

OnePlus voorziet de OnePlus 2 van een 3300mAh accu en een 5,5 inch full-HD IPS beeldscherm. Tevens is de OnePlus 2 voorzien van dual-SIM ondersteuning. Je kan hiermee gemakkelijk werk en privé gescheiden houden, of een andere simkaart gebruiken op vakantie.

Oneplus 2

De OnePlus 2 is uitgerust met volumetoetsen aan de zijkant, een vingerafdruksensor en LED-notificatielampje aan de voorkant en een verwisselbare achterkant (StyleSwap). De stijlvolle achterkant van hout en dergelijke worden niet meegeleverd, maar zullen los verkocht gaan worden. Dit betekent niet automatisch dat de accu ook verwisselbaar is, want dit is niet het geval. Aan de onderzijde van de OnePlus 2 bevindt zich een USB-C poort. Het toestel biedt geen ondersteuning voor snel opladen.

De camera op de OnePlus 2 betreft een 13 megapixel camera. Qua technologie is hierbij het toestel voorzien van optische beeldstabilisatie en laser autofocus (net als bij de LG G4). De front-camera betreft een 5 megapixel sensor.

Oneplus 2

OnePlus levert de OnePlus 2 in twee varianten. De eerste variant beschikt over 3GB RAM-geheugen en 16GB intern geheugen. De andere variant heeft 4GB RAM-geheugen en 64GB aan opslagruimte. NFC is niet te vinden op de OnePlus 2.

De OnePlus 2 draait op OxygenOS. Dit is een licht aangepaste versie van Android. Het toestel krijgt Android 5.1 Lollipop meegeleverd. Vanaf volgende maand is de OnePlus 2 verkrijgbaar. De goedkoopste OnePlus 2 krijgt een prijskaartje van 339 euro. De duurdere gaat 399 euro kosten. Net als bij de OnePlus One wordt er gewerkt met het minder geliefde invite-systeem. OnePlus heeft hierbij beloofd dat mensen sneller aan een invite zouden kunnen komen.

Een OnePlus 2 invite kan je krijgen van je vrienden, die een OnePlus 2 hebben aangeschaft. Daarnaast kan je hier op de website meer vinden over OnePlus 2 invites.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel