Over the Horizon: Samsung-ringtone van S2 tot S6 (video)

Wat de herkenbare Nokia-tune voor Nokia is, is ‘Over the Horizon’ dat voor Samsung. De kenmerkende toon wordt al sinds 2011 gebruikt op de Samsung Galaxy S II en is ook op de recent uitgebrachte Galaxy S6 te vinden. De ‘Over the Horizon’ ringtone is echter wel flink veranderd.

Over the Horizon ringtone

Samsung introduceerde in 2011 de Samsung Galaxy S II. Dit toestel was erg populair en de Galaxy S2 ging miljoenen keren over de toonbank. Met dit toestel kwam Samsung ook met een eigen ringtone waarmee de Galaxy-reeks herkenbaar moest worden: Over the Horizon.

Samsung Galaxy S3 header

Whistle

Samsung geeft als voorbeeld McDonald’s die bekend is met de ‘pa-da-pa-pa-da’ deun en Intel met het herkenbare deuntje uit de reclames. Samsung wil met Over the Horizon ook herkenbaar worden. Veel mensen kennen Samsung waarschijnlijk van de (vreselijke) fluit-ringtone. Echter is met de komst van de Galaxy S6 Samsung gestopt met de Whistle ringtone.

Samsung Galaxy S header

Galaxy S3

De Samsung Galaxy S III kreeg een verfrissende nieuwe versie van Over the Horizon mee. Op de Samsung Galaxy S3 kwamen we een ‘natuurlijkere’ variant tegen van de ringtone die gecomponeerd wordt door een heel orkest.

Samsung Galaxy S6 droidapp

Galaxy S6: Over the Horizon

Aan Over the Horizon op de Samsung Galaxy S6 werkte eveneens een orkest mee. Het 40-koppige orkest bracht de melodie van Over the Horizon weer tot een lekker luisterend geheel. DroidApp heeft alle versies van Over the Horizon van de afgelopen vier jaar op een rij gezet in onderstaande video.

Welke versie van Over the Horizon vind jij het mooist?

Lees ook

Reageer op dit artikel