Stagefright-patch nu beschikbaar voor Nexus-toestellen

Google heeft de Stagefright-patches uitgebracht voor de Nexus-apparaten. Voor alle smartphones en tablets uit de Nexus-lijn, vanaf de Nexus 4, is de belangrijke veiligheidsupdate beschikbaar. Door het grote Stagefright lek kunnen Android-apparaten via een MMS-bericht getroffen worden.

Nexus: Stagefright patch

Google kondigde vorige week een vernieuwd update-beleid aan. Vandaag heeft Google de factory images uitgebracht om het grote Stagefright lek te dichten. De patches zijn beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus 10. Met de factory images kan de gebruiker zelf de update installeren.

nexus7_header

Dat Google de patches nu vrijgeeft betekent ook dat de update via het toestel zelf binnenkort gedownload kan worden. Handig, als je niet over de technische kennis beschikt om aan de slag te gaan met een factory image. Wij raden aan zodra de update op je toestel binnenkomt, deze zo snel mogelijk te installeren. Mocht je met de images aan de slag willen gaan, dan kan je hier de Stagefright factory images vinden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel