Fitbit lanceert twee nieuwe fitness-armbanden en smartwatch

Fitbit heeft drie nieuwe fitness-gadgets aangekondigd. De Fitbit familie wordt uitgebreid met de Fitbit Charge, Fitbit Charge HR en de Fitbit Surge. Bij alle drie betreft het een gadget die om de pols gedragen kan worden, maar er zit zelfs een smartwatch bij!

Fitbit, de maker van fitness-armbanden en andere slimme gadgets heeft drie nieuwe producten aangekondigd; waaronder een smartwatch. Alle drie de producten hebben we hieronder voor je verzameld.

fitbit

Fitbit Charge

Deze fitness-armband beschikt over een klein OLED scherm waarop verschillende informatie kan worden afgelezen. De informatie kan bestaan uit het aantal verbrande calorieën, het aantal gelopen stappen en de afgelegde afstand in kilometers. Daarnaast kan ook de tijd en datum worden afgelezen. Middels slimme sensoren kan de armband herkennen wanneer het in de slaapstand moet treden. Handig aan de Fitbit Charge is dat bij een inkomende oproep op het scherm af te lezen is wie er belt. De Fitbit Charge is waterbestendig en de batterij heeft een levensduur van maximaal 7 dagen.

De Fitbit Charge is vanaf nu al te koop in de Verenigde Staten voor 130 dollar, wat omgerekend rond de 105 euro ligt. In november zal de Fitbit Charge naar Nederland komen, zo is de verwachting. De definitieve prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt.

Fitbit Charge HR

De HR-versie van de Fitbit Charge heeft een hartslagmeter aan boord, maar bevat verder dezelfde functies als de Fitbit Charge. Over de batterijduur van de Fitbit Charge HR heeft de fabrikant nog niets bekend gemaakt. Met de sensoren van de hartslagmeter zal dit vermoedelijk geen 7 dagen zijn.

De prijs van de Fitbit Charge HR ligt met ca. 15 euro hoger op omgerekend zo’n 120 euro (). Fitbit brengt de Charge HR begin 2015 op de markt.

Fitbit Surge

De Surge heeft een groter beeldscherm, wat overigens ook touchscreen is. Daarnaast beschikt de Fitbit Surge over GPS en is het mogelijk een muziekspeler op de smartphone te verbinden met de fitness-armband. Notificaties van de telefoon worden direct doorgestuurd naar de Fitbit Surge. Daardoor heeft de Fitbit Surge meer weg van een smartwatch dan van een normale fitness-armband.

De Fitbit Surge zal 250 dollar kosten, omgerekend 200 euro. Ook deze Fitbit komt begin 2015 pas op de markt.

Lees ook

Reageer op dit artikel