2voor12: speel de leerzame quiz via ‘Twee voor Twaalf app’

Twee voor Twaalf wordt al sinds 1971 uitgezonden en is nu ook te spelen via een eigen applicatie. De quiz-vragen uit 2voor12 kan je nu ook via de 2voor12 app spelen; via je smartphone of tablet.

Twee voor Twaalf app

Twee voor Twaalf, ofwel 2voor12 wordt al sinds de jaren ’70 uitgezonden door de Nederlandse omroep VARA. Het televisieprogramma heeft nu een eigen applicatie uitgebracht in de Google Play Store voor Android.

Twee voor Twaalf app

In het tv-programma 2voor12 moeten twee kandidaten het tegen elkaar opnemen tijdens een quiz van twaalf vragen. In de vragen komen vragen van verschillende onderwerpen voorbij. Alle antwoorden samen vormen de sleutel tot een twaalfletterwoord, wat dan de oplossing van de quiz is.

Twee voor Twaalf app

Uniek aan de Twee voor Twaalf app is dat je antwoorden mag opzoeken als je ze even niet weet. In de 2voor12 app komen we namelijk een button tegen die het mogelijk maakt om direct Google te raadplegen. Echter is het wel zo dat hoe eerder je reageert, hoe meer punten je krijgt. Het ‘Googlen’ gaat dus wel van je tijd af.

Twee voor Twaalf app

De Twee voor Twaalf app geeft de mogelijkheid om een willekeurige tegenstander te kiezen of om een (Facebook-) vriend te selecteren. Je kan in totaal drie rondes spelen. Weet je in alle drie de rondes je tegenstander te verslaan, levert dit extra punten op en verschijn je wellicht in de ranglijst.

Twee voor Twaalf app

2voor12 app

Je kan de applicatie van Twee voor Twaalf gratis downloaden via onderstaande button. 2voor12 wordt elke vrijdagavond uitgezonden op NPO 2.

Twee voor Twaalf
Twee voor Twaalf
Ontwikkelaar: BNNVARA
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel