Authy: veiliger op het internet dankzij twee-staps verificatie

Vandaag de dag speelt beveiliging van je gegevens een steeds grotere rol. Dit komt omdat je ongemerkt steeds meer persoonlijke informatie op het internet plaatst. Denk hierbij aan je foto’s die al dan niet automatisch met Google Foto’s wordt gesynchroniseerd. Het bewaren van belangrijke documenten op Dropbox. Of misschien heb je wel een NAS thuis staan waar je je hele leven op bewaard. Met de app Authy ga je veiliger het internet op dankzij twee-staps verificatie.

Authy app

Om alle gegevens te bewaren is een goed wachtwoord een noodzaak. Maar als een kwaadwillende dit wachtwoord eenmaal heeft achterhaald kan hij bij al je gegevens komen. Dit kan je grotendeels voorkomen door een dubbele authenticatie toe te passen. Sommige websites zullen je een sms sturen met een code die je in moet vullen om toegang te kunnen krijgen tot je gegevens. Een andere mogelijkheid die vaak aangeboden wordt is door middel van een applicatie die de code voor je genereert.

Authy

Twee-staps verificatie

In het laatste geval is de applicatie Authy zeer geschikt. Je kan in deze applicatie meerdere accounts toevoegen zodat je één overzicht hebt van al je dubbel beveiligde webpagina’s. Elke token word iedere 30 seconden opnieuw gegenereerd waarna de oude token komt te vervallen. En deze token is eenvoudig door een knop te kopiëren naar het klembord van je device om hem te gebruiken in de browser of app.

Authy

Cloud backup

Al je toegevoegde accounts kan je synchroniseren met de beveiligde cloud van Authy, zodat je bij verlies of diefstal van je mobiele device deze gegevens eenvoudig kan herstellen op een nieuw toestel. Deze optie maakt het tevens mogelijk om je accounts op meerdere devices tegelijk te gebruiken. Hierbij maakt Authy gebruik van SMS verificatie of verificatie via een reeds geïnstalleerde app.

Authy

Pincode

Het is ook mogelijk om de app te beveiligen met een pincode zodat bij verlies of diefstal de kwaadwillende geen toegang heeft tot je tokens. Hiermee verklein je verder de kans dat iemand met jouw gegevens aan de haal gaat.

Authy

Downloaden

De app is gratis te downloaden uit de Google Play Store en is advertentievrij.

Twilio Authy Authenticator
Twilio Authy Authenticator
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel