Cheez: korte video’s versturen als vervanger voor Vine

Begin dit jaar stopte het videonetwerk Vine waarop gebruikers korte filmpjes met elkaar deelden. Cheez probeert dit gat nu in te vullen met een eigen soortgelijke applicatie, of Cheez dit gaat lukken zal nog moeten blijken.

Cheez app

De Cheez app heeft veel weg van Vine want gebruikers delen via dit netwerk korte video’s. Op deze video’s kun je ook effecten toevoegen zoals in Snapchat te vinden zijn en voorzien van leuke stickers.  Cheez is slechts een paar dagen oud en is dus nog vrij leeg maar heeft wel potentie. Een groot verschil met Vine is dat op Cheez video’s maximaal 17 seconden mogen zijn.

In Cheez is een soort “Dance off” functie te vinden waarbij je danspasjes moet nadoen. Daag je vrienden vervolgens uit om hetzelfde te doen. Filmpjes van Cheez kun je delen naar andere social media kanalen zoals Twitter, Instagram, Facebook en WhatsApp. Naast het delen van video’s kun je ook andere Cheezers volgen, op die manier ontvang je altijd updates van die persoon. Cheez is gratis te downloaden voor Android uit de Google Play Store, ook je vrienden met Apple iOS kunnen Cheez gebruiken.

Cheez-Funny Videos&Dance
Cheez-Funny Videos&Dance
Ontwikkelaar: Live.me Broadcast
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel