Vine stopt definitief op 17 januari; download nu nog je eigen Vines

Vine heeft bekend gemaakt om medio januari de handdoek in de ring te gooien. Het was al eerder duidelijk dat Vine zou stoppen, maar nu is een datum ook bekend. Helemaal weg gaat Vine niet, de app Vine Camera neemt het stokje over. Nu kan je nog je Vines downloaden en bewaren.

Vine op 17 januari

Twitter, eigendom van Vine heeft in oktober bekend gemaakt te stoppen met de videodienst. Nu is een specifieke datum bekend gemaakt en dit betekent dat je tot die dag de tijd hebt om je video’s te bewaren. Vine zelf zal stoppen op 17 januari 2017. Wel werd vorige maand bekend dat Vine niet helemaal uit het straatbeeld zal verdwijnen. Het bedrijf wil mensen overtuigen met de opvolger; Vine Camera.

Vine Camera

Vine Camera maakt het mogelijk om looping-video’s te maken van 6,5 seconde lang. Deze video’s kan je opslaan op je smartphone of direct delen via Twitter. Wanneer je op Vine een openbaar account hebt kan je direct de volgers op Vine volgen op Twitter. Vanaf 17 januari wordt de app van Vine omgezet in de Vine Camera app.

Vines downloaden

Om te voorkomen dat je je gemaakte Vines niet meer kunt zien of opvragen, heb je tot 17 januari de tijd om deze te bewaren. Je kunt je Vine filmpjes downloaden via de website van Vine, of via de iOS of Android-app. Hierbij is het van belang de laatste versie van de Vine app te downloaden uit de Play Store. In onderstaand GIF’je zie je hoe je dit kunt doen via de app.

Vines downloaden

Mocht je op je smartphone niet genoeg ruimte hebben, dan zal je hiervan een melding krijgen. Dan kan je ervoor kiezen om een e-mail te ontvangen met een link naar je Vines. Deze dien je dan binnen 72 uur te openen en de Vines te downloaden. Deze kunnen dan bijvoorbeeld op de computer opgeslagen worden.

Via Vine zelf kan je geen nieuwe filmpjes meer plaatsen. Het gaat voortaan enkel nog via Twitter, of je kunt ze zoals gezegd zelf opslaan op je apparaat.

Vine
Vine
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel