Twitter trekt stekker uit video-app Vine: maar wat nu?

Vine werd eind 2012 overgenomen door het sociale netwerk Twitter. Nu heeft Twitter bekend gemaakt volledig te gaan stoppen met het videoplatform. Het is een flinke stap die Twitter neemt en betekent het einde voor de zes seconden durende filmpjes.

Vine stopt

Twitter heeft bekend gemaakt te stoppen met videodienst Vine. De dienst die in juni 2012 werd opgericht, werd in oktober 2012 overgenomen door het sociale netwerk Twitter. De dienst wist zich te onderscheiden met filmpjes van maximaal zes seconden die in een loop werden getoond.

Vine gerelateerd

Echter komt aan dit moois een eind. Twitter zal in de komende maanden Vine stopzetten. Wel blijven voorlopig de bestaande video’s bereikbaar en worden deze niet verwijderd. Twitter wist nooit van Vine een groot succes te maken, hoewel het rond de overname wel geliefd was onder een breed publiek. Inmiddels biedt Twitter sinds enige tijd ook al zelf de mogelijkheid om video’s te delen.

Vine zal gebruikers op de hoogte brengen als er meer informatie te melden is. Binnenkort zullen de website en de apps niet meer de mogelijkheid bieden om Vines te uploaden.

Vine
Vine
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel