Vine wordt nieuw leven in geblazen; app wordt ‘Vine Camera’

Twitter maakte in oktober bekend te stoppen met videodienst Vine. Toch is nu bekend geworden dat er een frisse wind door Vine wordt gehaald. De app zal namelijk niet verdwijnen, maar wordt opnieuw gelanceerd onder de naam Vine Camera.

Vine Camera

In 2012 nam Twitter de videodienst Vine over. Eind oktober maakte het sociale netwerk bekend te stoppen met de dienst. Vine onderscheidt zich door gebruikers korte video’s van zes seconden te laten uploaden. Vervolgens kunnen deze gedeeld worden.

Vine Camera

Toch is er licht aan het eind van de tunnel. De Vine app zal in januari in een nieuw jasje gestoken en wordt uitgebracht onder de naam Vine Camera. Gebruikers krijgen hierbij nog steeds de mogelijkheid om filmpjes van zes seconden te maken. Deze kunnen gedeeld worden via Twitter of opgeslagen worden op de smartphone. Echter verdwijnt de gemeenschap Vine zoals we die nu kennen.

In Vine zal er ook een nieuwe functie beschikbaar komen die je gemakkelijker Vine-makers laat volgen op Twitter. Vanaf nu kan je via de app en de website van Vine ook je eerder gepubliceerde Vines downloaden.

Vine
Vine
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel