Twitter voegt live 360-graden videostreaming toe aan apps

Twitter heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in de Twitter-app; 360 graden videostreaming. Het livestreamen van 360 graden video werd gelijktijdig geïntroduceerd in zowel de Twitter als de Periscope applicatie.

Live 360 Video via Twitter

Via een eerste 360 graden livestream van de populaire Periscoper Alex Pettitt werd de functie geïntroduceerd. Hij streamde een zonsondergang in Florida in 360 graden. De streams zijn te herkennen aan het “live 360” label.

Met 360 graden video is het mogelijk om alles te zien, voor, achter, links en rechts. De video’s zijn ook het beste te bekijken met bijvoorbeeld een VR-bril. Helaas heeft zowel de Twitter-app als de Periscope-app nog geen ondersteuning voor dergelijke brillen. Daardoor zal je zelf de video moeten ronddraaien door op het scherm te vegen van links naar rechts of vice versa.

Twitter werkt met de 360 graden live-video samen met een select aantal partners. Daarom is de functie nog niet breed beschikbaar. Ook zal je in het bezit moeten zijn van een 360 graden camera om dergelijke beelden te kunnen streamen.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel