Twitter voegt Pokémon stickers toe en komt (eindelijk) met mute-functie

Om Twitter op je tablet of smartphone te gebruiken, heb je keuze uit tal van verschillende applicaties. Eén daarvan is natuurlijk de officiële Twitter-app. Twitter heeft nu verbeteringen aangekondigd voor de app, zoals een nieuwe mute-functie en komt er een speciale rapporteer-functie. Vanaf nu vind je in de app ook Pokémon stickers.

Twitter: mute-functie

Waar verschillende Twitter-apps al lange tijd een mute-functie aanbieden om bepaalde tweets te dempen, ontbrak dit in de officiële Twitter-applicatie. Maar dit gaat veranderen. Twitter heeft bekend gemaakt dat het in de komende dagen een mute-functie uitrolt naar de mobiele app. Het wordt mogelijk gemaakt om hashtags, woorden en gebruikers te dempen. Ook een emoji kan verborgen worden.

Twitter mute

Rapporteren

In de Twitter-app wordt ook de rapporteer-functie uitgebreid. Gebruikers kunnen makkelijker een tweet rapporteren als deze ongepast is. Twitter spreekt hierbij over hatelijk gedrag. Wanneer jij of iemand anders te maken krijgt met dit gedrag op basis van etniciteit, seksuele geaardheid, nationaliteit, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap of ziekte, kan je dit direct vanuit de app melden, zo laat Twitter weten.

Twitter Pokémon stickers

Pokémon stickers

Sinds enige tijd zijn er de Twitter stickers. Deze kan je over je foto’s plakken en tevens kan je zien welke foto’s anderen gemaakt hebben met die emoji of sticker. Het aanbod van stickers is nu uitgebreid met Pokémon stickers. Wanneer je een foto hebt gekozen, klik je op de smiley in de preview en zie je automatisch de stickers. Op dit moment zijn er vier Pokémon stickers. Ook kan je gebruik maken van Justin Bieber stickers en de eerder toegevoegde emoticons.

Update

De update met de mute-functie wordt in de komende dagen uitgerold, vermoedelijk als server-side update. De stickers zijn nu al te vinden in de Twitter-app.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel