Twitter rolt nachtmodus in app uit naar iedereen

Twitter rolt voor de Android-app de nachtmodus uit naar iedereen. Dit melden verschillende gebruikers aan DroidApp. De nachtmodus in de Twitter-app bevat donkere kleuren en komt beschikbaar naast het thema met de lichte modus.

Twitter nachtmodus

Vele Twitter-apps van ontwikkelaars bieden al de mogelijkheid om zelf een thema te kiezen en ook om een donker thema te selecteren. Vanaf vandaag is de mogelijkheid om een nachtmodus in te schakelen ook aanwezig in de officiële Twitter-app.

Twitter nachtmodus

Al eerder kwamen er berichten naar buiten over de nachtmodus, maar toen werd de functie voor een kleine groep geselecteerd. Ook werd er toen gesproken over een automatische nachtmodus waarbij tussen bepaalde tijden geswitcht werd tussen de dag- en nachtmodus. Die lijkt hier (vooralsnog) niet aanwezig.

Nu lijkt de functie naar iedereen uitgerold te worden. Ook in Nederland lijkt dit het geval, want ook op de redactie duikt de nachtmodus op in het menu. De functie wordt via een server-side update uitgerold. Je hoeft dus geen update binnen te halen via de Play Store. Onlangs werd de Twitter-app compleet vernieuwd met Material Design.

Volg DroidApp op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Android nieuws, apps, tips, reviews en meer!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel