Genius: handige app geeft je direct songteksten bij je muziek

Genius is een applicatie die voor menig muziekliefhebber zeker van pas kan komen. Of je nou je muziek luistert met SoundCloud of met Spotify, dankzij Genius heb je altijd toegang tot de songteksten van je favoriete nummers. Ook vind je in de applicatie verschillende andere informatie met interessante muziektips.

Genius

Genius voor Android duikt op als je een nummer afspeelt met de ondersteunende muziek-apps. Denk hierbij aan Spotify, SoundCloud, Google Play Music of Pandora. Bovenin beeld verschijnt het logo van de applicatie met daarin de naam van de artiest en het nummer. Wanneer je daarop drukt krijg je direct de songtekst van het desbetreffende nummer te zien en kan het meezingen beginnen. Voortaan hoef je dus niet meer te ‘googelen’ naar de tekst van een nummer.

Genius song lyrics

De app Genius werkt helaas niet met YouTube. In de applicatie van Genius kan je ook zien welke hits momenteel populair zijn of welke tracks in een bepaald genre geliefd zijn bij de app-gebruikers. Ook kun je handmatig zoeken naar artiesten, nummers en songteksten in Genius. Wanneer beschikbaar wordt er ook een afspeel-knop getoond bij het resultaat waarna er een pop-up venster opduikt bij je songtekst. Zo kan je direct meezingen en de clip bekijken.

Genius song lyrics

Je kunt Genius gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel