GGD Reist mee app: handige informatie voor reizen naar het buitenland

De zomervakantie komt er alweer bijna aan, tijd dus voor velen om op vakantie te gaan.
Handig om te weten is om te controleren of er vaccinaties nodig zijn voor je reis, daar helpt onder andere de app GGD Reist mee, je mee. Maar de app bevat meer handige informatie.

GGD Reist mee app

De app GGD Reist mee is ontwikkeld om belangrijke dingen qua ziekte en vaccinatie voor vakanties naar het buitenland in een overzicht te hebben. Zo is er informatie te vinden over verschillende klachten die je kunt oplopen zoals met eten en drinken, wat je dient te doen bij een beet, krab of lik van verschillende insecten en zoogdieren, maar ook tips over verschillende problemen op reis zoals een ongeval op reis. Bij het onderdeel ‘wat te doen bij’ vind je informatie wat je bijvoorbeeld het beste kunt doen wanneer je een kwallenbeet hebt.

Veel mensen denken dat je alleen in landen zoals Afrika en dergelijke een vaccinatie nodig hebt, de app geeft een kaart weer met alle landen. Hier kun je het land van bestemming kiezen en vervolgens meer informatie opvragen. Je krijgt dan een overzicht te zien met verplichte en aanbevolen vaccinaties en je kunt ook meer informatie opvragen over de vaccinaties.

Verder bevat de app nog informatie over ziekte op reis en kun je informatie opvragen per ziekte. Als laatste kun je nog naar handige links gaan voor problemen in het buitenland en uiteraard kun je nog bij vragen contact opnemen met de GGD.

Fijne vakantie alvast!

Bekijk ook:

GGD Reist mee
GGD Reist mee
Ontwikkelaar: 2coolmonkeys
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel