Jump Desktop: bedien je computer vanaf je smartphone (review)

Jump Desktop; een applicatie waarmee je je computer kan bedienen vanaf je smartphone; en dat kost helemaal niets! Een situatie waarin Jump Desktop handig kan zijn is bijvoorbeeld als je op de bank zit terwijl je computer op je bureau staat. Wij nemen de applicatie Jump Desktop uitgebreid onder de loep in deze review.

In de Play Store is de applicatie Jump Desktop te vinden. Hiermee kan je je computer of laptop bedienen vanaf je telefoon of tablet. De betaalde versie van de applicatie biedt de mogelijkheid om een oneindig aantal computers van afstand te bedienen. Bij de gratis versie van Jump Desktop kan er maximaal 1 computer gekoppeld worden.

Jump Desktop

Jump Desktop

Jump Desktop is vrij van advertenties, wat een voordeel is voor een gratis applicatie. De computer kan zowel op Mac OS X draaien als op Windows. Jump Desktop is niet alleen voor Android beschikbaar, maar ook voor iOS. De verbinding tussen de smartphone en de computer kan zowel via WiFi verlopen als via het mobiele datanetwerk (zoals 3G en 4G).

Wij testen de applicatie op de HTC One M8 met Android 4.4.3 in combinatie met Jump Desktop op Mac OS X. De installatie van de applicatie wijst zich vanzelf en gaat gemakkelijk. Om de diensten te koppelen kan je desgewenst gebruik maken van de mogelijkheid om in te loggen via je Google-account.

Het wijst zich vanzelf en Jump Desktop biedt vele mogelijkheden. Door de multi-touch ondersteuning kan er middels pinch-zoom snel in- en uitgezoomd worden op het scherm. Daarnaast kan er een externe muis of extern toetsenbord gebruikt worden. Wanneer je tekst wilt typen via Jump Desktop kan gewoon het toetsenbord op je smartphone gebruikt worden. Je kan er voor kiezen of je de tekstvoorspelling/autocorrectie in- of uitgeschakeld wilt hebben.

Mocht je gebruik maken van meerdere beeldschermen, dan is dat voor Jump Desktop geen enkel probleem. Met Jump Desktop kan je tussen de meerdere beeldschermen gemakkelijk schakelen.

Jump Desktop Android

Beoordeling Jump Desktop

Jump Desktop is een handige applicatie waarmee je van een afstandje je laptop of computer kan bedienen. De bediening werkt goed en we hebben geen enkele lag of hapering gemerkt tijdens de reviewperiode van enkele weken. Het inzoomen werkt goed en vlekkeloos en ook het typen werkt naar behoren. We hebben eigenlijk geen negatieve punten ontdekt aan Jump Desktop, zeker niet voor een gratis versie. Zeker het proberen waard dus!

De applicatie Jump Desktop biedt nog vele andere mogelijkheden, zelfs in de gratis versie. Wil je Jump Desktop zelf proberen? Download dan Jump Desktop via onderstaande button.

Update: In onze test maakten we gebruik van de gratis versie van Jump Desktop. Door onverklaarbare redenen is deze onverwacht niet meer in de Play Store te vinden. Alleen de betaalde versie van de applicatie (€7,99) Jump Desktop is op dit moment te vinden in de Play Store. Wanneer de gratis versie toch weer is te vinden in de Play Store laten we dat uiteraard weten.

Jump Desktop (RDP & VNC)
Jump Desktop (RDP & VNC)
Ontwikkelaar: PhaseFive Systems
Prijs: € 5,49

Jump Desktop
 • 7.8/10
  Vormgeving - 7.8/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8/10
 • 8.9/10
  Mogelijkheden - 8.9/10
 • 7.9/10
  Snelheid - 7.9/10
 • 8.8/10
  Privacy - 8.8/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig
 • Geen reclame/advertenties
 • Ondersteuning voor meerdere beeldschermen

Minpunten

 • Soms lichte vertraging tijdens scrollen door pagina

Lees ook

Reageer op dit artikel