Omapost: stuur eenzame ouderen een kaartje via een app

Omapost, dat is de naam van een applicatie waarmee je online een kaartje kunt sturen naar je offline oma (of opa). Het doel van de Omapost app is dat ouderen minder eenzaam zijn. Ook kan je naar een willekeurige opa of oma die eenzaam is, een kaart sturen.

Omapost app

De Nederlandse initiatiefnemers van Omapost willen met de gelijknamige applicatie verandering brengen in de eenzaamheid in Nederland. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en juist veel jonge mensen hebben het te druk om aan de grootouders te denken. Met dit in het achterhoofd is de app Omapost uitgebracht.

omapost app

Via de applicatie maak je een foto, of kies je een bestaande foto. Vervolgens typ je een bericht van maximaal 250 tekens, voeg je eventueel je telefoonnummer toe en kan je daarna de kaart versturen. Je kunt zelf dus kiezen welke foto je verstuurt. Kies je voor de vakantiefoto uit Spanje, die van vanmiddag op het terras of van je zelfgebakken taart? Het doel is om je opa of oma op de hoogte te houden van de dingen die je doet, en weer een nieuw gesprek aan te kunnen knopen tijdens je bezoekje.

Adopteer-een-oma

Voor degenen die geen opa of oma meer hebben, is er de functie ‘adopteer-een-oma’. Hiermee kan je een kaartje sturen naar een eenzame opa of oma. Zij kunnen vervolgens weer met jou contact opnemen om in gesprek te blijven met elkaar.

De adopteer-een-oma functie zal volgens de ontwikkelaars live gaan op 26 september 2016. Vanaf dan (tijdens de Week van de Eenzaamheid), kunnen ouderen zich ook aanmelden als oudere die geadopteerd kan worden. Ook kan je anderen opgeven die wel een kaartje kunnen gebruiken.

Het versturen van een kaartje kost 2,50 euro. Voor twaalf kaarten betaal je 25,00 euro. Je kunt je aanmelden via de app met je e-mail of Facebook-account. Het initiatief wordt gesteund door verschillende bedrijven, waaronder T-Mobile. Je kunt de applicatie gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Omapost
Omapost
Ontwikkelaar: studio andere koek
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel