Roaming Control: je roaming-instellingen onder controle

Wanneer je na een geslaagde vakantie je nieuwe factuur van de afgelopen maand krijgt van je provider, is het soms toch even afwachten wat het bedrag zal zijn. Tijdens je vakantie kunnen extra kosten er zomaar insluizen. Met Roaming Control kan dit voorkomen worden.

Het woord ‘roaming’ roept lang niet bij iedereen een positief gevoel op. Je spreekt van roaming als je gebruik maakt van een ander (buitenlands) netwerk, en dus niet belt, sms’t of internet via je eigen provider. Wanneer je telefoon, zonder dat je het door hebt, een dataverbinding opstart kan dit hoge kosten met zich meebrengen. De makers van de app Roaming Control helpen je dit te voorkomen.

roaming-control-2

Met Roaming Control heb je alle vrijheid over hoe je smartphone om moet gaan met het buitenlandse netwerk. Overigens, is deze applicatie ook erg geschikt als je gebruikt maakt van een zogenoemde MVNO-provider. Dit zijn providers die onder een eigen naam opereren, maar gebruik maken van het netwerk van een grote provider. Een voorbeeld hiervan is Tele2, die gebruik maakt van het T-Mobile netwerk

Terug naar roaming in het buitenland. Met Roaming Control heb je de touwtjes zelf in handen als het gaat om de verbinding op het buitenlandse netwerk. Met de applicatie kan je instellen dat de dataverbinding niet mogelijk is op het andere netwerk, maar dat telefoonoproepen wel mogelijk moeten zijn.

roaming-control

Roaming Control maakt het verder mogelijk om uitgaande oproepen te beperken. Middels het uitvinken van de optie ‘mobile data’ zal je Android-telefoon geen internet verbruiken op het buitenlandse netwerk. Verder kan je notificaties en synchronisatie-instellingen aan- of uitvinken in de app.

In de app Roaming Control maak je een soort van eigen profielen aan, waar je bepaalde instellingen op kunt aanpassen. Zo kan je instellen dat netwerken in bijvoorbeeld Duitsland wel mobiel data mag gebruiken, maar wanneer je doorreist naar Tsjechië, alles uitgeschakeld moet worden. Dit kan in enkele stappen overigens ook aangepast worden naar bijvoorbeeld EU-landen, in plaats van specifiek voor een land.

roaming-control-3

Roaming Control is er in twee versies. De gratis variant is Roaming Control Lite. Dit is een volledige versie, maar verloopt na 7 dagen. Na die 7 dagen kan je de volledige versie aanschaffen voor 3,59 euro.

Roaming Control Trial
Roaming Control Trial
Ontwikkelaar: INSADCO GmbH
Prijs: Gratis
Roaming Control
Roaming Control
Ontwikkelaar: INSADCO GmbH
Prijs: € 3,59

Lees ook

Reageer op dit artikel