Swifi app laat je naadloos roamen via WiFi voor het beste netwerk

In veel huishoudens bevindt het WiFi modem zich in de buurt van de binnenkomende aansluiting. Dit is eigenlijk altijd op de begane grond in de meterkast maar ook in de woonkamer is de aansluiting nog veel aanwezig. Het resultaat hiervan is dat je op zolder vaak een slechte langzame WiFi verbinding hebt. Met de Swifi app kun je draadloze internet ervaring binnenshuis verbeteren als je twee access points hebt.

Swifi

Om het signaal van je eigen draadloze netwerk te verbeteren zijn tal van hardwarematige oplossingen te bedenken. Bijvoorbeeld een homeplug waardoor je een nieuw WiFi punt op zolder kunt plaatsen of door middel van een router die je via kabel verbonden hebt aan je modem en waardoor je op zolder ook een extra WiFi punt hebt.

Het probleem bij deze methoden is dat je nog altijd handmatig over moet schakelen naar het beste netwerk. Om hier van af te komen is de applicatie Swifi een uitkomst.

Swifi is een app waarbij je in kunt stellen wanneer je telefoon over moet schakelen naar het andere WiFi punt in je woning. Dit stel je in door middel van de signaalsterkte op te geven in dBm. Een tweede noodzakelijke instelling is het verschil in signaalsterkte. Deze instellingen zorgt eigenlijk voor de gevoeligheid van de app. Stel je hem laag in dan zal je telefoon sneller switchen naar het andere WiFi punt en stel je hem hoog in dan zal het wat langer duren.

SWifi app

Signaalsterkte in dBm

Om er achter te komen wat je ideale omschakelmoment is kan je gebruik maken van een applicatie zoals WiFi Signalbar. Dat soort applicaties laten realtime zien wat je signaalsterkte is op elke plek in huis en zo kun je dus eenvoudig het aan dBm’s overnemen in de app Swifi. Het instellen van de app is eenmalig noodzakelijk waarna je er geen omkijken meer naar hebt en je altijd gebruik maakt in huis van je beste WiFi punt.

5GHz WiFi

Heb je thuis ook nog een 5GHz WiFi signaal die je het liefst gebruikt? Stel de app Swifi dan in dat hij een voorkeur moet hebben voor het 5GHz signaal. Hij zal dan kiezen voor de 5GHz verbinding ook al is de signaalsterkte hiervan iets minder dan het normale WiFi signaal.

SWifi app 5GHz

Dus heb je meerdere WiFi punten in huis, maak je draadloze leven dan iets makkelijker en probeer deze app. Downloaden kan via onderstaande link in de Google Play Store.

SWIFI Auto Switch nearest WiFi
SWIFI Auto Switch nearest WiFi
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel