Netwerk-app Fing krijgt nieuwe Material interface

Wie thuis wil zien welke apparaten zich in het netwerk bevinden heeft aan Fing een handig hulpmiddel. Echter biedt de netwerk-tool Fing nog veel meer mogelijkheden. De app is nu voorzien van een nieuwe interface die de app vooral overzichtelijker moet maken.

Fing: ontdek je netwerk

De donkere interface van de Fing app heeft plaats moeten maken voor een lichte blauw-witte interface. Wel is er nog een nachtmodus beschikbaar. Tegelijkertijd is de structuur van de app gewijzigd. Eerder stonden veel opties verborgen in een menu en nu zijn deze door tabbladen sneller toegankelijk. Apparaten in je netwerk staan nog steeds op volgorde gesorteerd en je ziet meteen wat voor soort apparaat het betreft.

Je kunt door op een apparaat te tikken zelf het type instellen en aanvullende tests uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld scannen naar open poorten, pingen en de route traceren naar de computer of server.

Naast het toegankelijk maken van de verschillende onderdelen in de app zijn er ook een aantal features verwijderd. Zo is de TCP verbinding test uit de app verdwenen. Opvallend is dat ondersteuning voor het IPv6-protocol nog steeds ontbreekt in de app. Fing is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Fing - Netwerktools
Fing - Netwerktools
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel