Torque: voor wie graag alles over zijn auto wil weten

Je bent aan het autorijden en er begint een motorlampje te branden op het dashboard. Voordat je er mee naar de garage gaat zou je graag willen weten wat het probleem zou kunnen zijn. Of misschien ben je zo iemand die gewoon graag alles over zijn auto wilt weten. In beide gevallen is dan de app Torque misschien iets voor jou.

Torque

Torque is een applicatie waarmee je van alles over je auto te weten kunt komen. Uiteraard is het niet een kwestie van de app installeren op je mobiele device. Er moet namelijk wel communicatie mogelijk zijn tussen de boordcomputer en je mobiele apparaat. Dit kan eenvoudig door het aanschaffen van een kleine dongle (ELM327) die je in de communicatie poort (OBD2) van je auto plaatst. Deze kost een paar tientjes.

Torque

Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden kan je vaak kiezen voor een Bluetooth-variant of WiFi. De Bluetooth-variant werkt in ieder geval met elk apparaat zonder dat er root toegang nodig. Daarna is het een kwestie van de verbinding tot stand brengen en aan de app aan te geven welk communicatie middel je gebruikt.

Informatie uit de boordcomputer

Torque is één van de apps die in staat zijn om door middel van de ELM327 dongle de boordcomputer uit te lezen.

Torque

De informatie die je op kan vragen hangt heel sterk af van het merk en type auto dat je wilt koppelen. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat je echte snelheid is en dit ook vergelijken met de GPS snelheid van je mobiele device. Verder is de temperatuur te zien van je koelwater, gemiddelde verbruik per liter, toerental, druk op het gaspedaal en noem maar op.

Torque

Voor sommige voertuigen kan je een add-on downloaden die de app nog meer auto specifieke mogelijkheden geeft.

Foutcodes

Op het moment dat het motormanagement lampje gaat branden geeft de app de mogelijkheid om de storingscode hiervan uit te lezen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de storing te resetten. Let wel op dat het gebruik van deze functie geheel voor eigen risico is en dat niemand anders dan de gebruiker zelf aansprakelijk is voor eventuele problemen ontstaan door het gebruik van deze app.

Torque

GUI

De interface van de app is vrijwel volledig naar eigen voorkeur aan te passen. Je moet hierbij denken aan welke meters je wilt tonen. Wil je ze graag digital of met een wijzer en wil je ze graag groot, groter of juist heel klein. En ook het soort thema en de achtergrond kan je zelf uitkiezen. Daarnaast word je ook nog de mogelijkheid geboden om HUD modus in te stellen zodat je je telefoonscherm af kunt lezen in de voorraam van je auto.

Gratis en betaalde versie

De applicatie is er in een betaalde en gratis versie. De gratis versie is bedoelt om te testen of je ODB2 dongle werkt en geeft je een gevoel van hoe de app is. De betaalde versie is uitgebreider en ondersteunt veel meer auto’s. Ook de GUI is bij de betaalde versie mooier vormgegeven en de functies die je kan kiezen is ook veel uitgebreider. Voor een klein bedrag van €3,55 heb je de betaalde versie met al zijn mogelijkheden.

Lees ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Torque Lite (OBD2 & Car)
Torque Lite (OBD2 & Car)
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Torque Pro (OBD2 / Auto)
Torque Pro (OBD2 / Auto)
Ontwikkelaar:
Prijs: € 3,55
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel