Trackthisforme app: houd alle gegevens over jezelf bij

Trackthisforme is een app waar je al je gegevens over jezelf overzichtelijk bij kunt houden. Denk aan je gewicht, hoe lang je slaapt, je werkuren, hoe lang je in de auto zit en ga zo maar door. Vervolgens maakt Trackthisforme van alle gegevens overzichtelijke grafieken en tabellen waarmee je het overzicht makkelijk houdt.

Trackthisforme

Trackthisforme is geschikt voor mensen die graag alles bij willen houden over zichzelf. Mocht je veel sporten, dan kan je het aantal gefietste of gerende uren invoeren. Wil je juist weten of je wel regelmatig slaapt en wat je gemiddelde is, dan kan je ook deze gegevens met Trackthisforme verkrijgen.

Trackthisforme app

Simpele setup

Het starten met de app is ontzettend simpel: je krijgt wat instructies te zien met wat inspiratie over de eventuele categorieën die je kan invoeren. Volgens de maker van de app kan je zelfs je eigen stemming bijhouden, al is dit natuurlijk subjectief.

Trackthisforme app

Daarna moet je meteen al een categorie bedenken om de app daadwerkelijk te mogen gebruiken. Nadat je een titel, de eenheden en een kleur voor de grafiek hebt ingevoerd ben je al klaar om te beginnen. Als je wilt kan je ook een herinnering toevoegen aan een categorie, denk aan push ups doen.

Trackthisforme app

Het invoeren van de gegevens gaat al even makkelijk: voer welke eenheid je ook had ingesteld in bij “value” en geef nog eventueel commentaar over deze uitkomst. Het grappige aan trackthisforme is dat je per value kan aangeven of je tevreden ermee bent of niet. In bovenstaande voorbeeld zie je 8,5 uur slaap met een tevredenheid van 4 van de 5. Erg leuk bedacht en een nuttige toevoeging, want cijfers vertellen soms niet het hele verhaal!

Trackthisforme app

Houd het overzicht

Heb je eenmaal genoeg gegevens ingevoerd, dan krijg je een mooie grafiek voorgeschoteld waarmee je makkelijk kan zien hoe de betreffende categorie zich heeft ontwikkeld de afgelopen week/maand. Je krijgt informatie te zien over je gemiddelde, je totaal, je minimale en je maximale waarde. Daarnaast is ook je tevredenheid te zien door de tijd heen. Al met al heeft Trackthisforme deze grafieken uitstekend uitgewerkt en zijn ze prettig in gebruik. Wil je categorieën of verschillende weken/maanden met elkaar vergelijken dan kan dit helaas alleen in de Pro-versie.

Trackthisforme app

Niet automatisch

Het grootste nadeel van Trackthisforme is een vreemde: dat ben je namelijk zelf. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je alle gegevens continu invult en bijhoudt. Er wordt niks automatisch ingevuld. Dit is toch wel raar gezien de vele sensoren die smartphones tegenwoordig hebben. Er zijn ook apps die automatisch je slaap bijhouden, je stappen tellen, hoe vaak je reist en dergelijke.

Trackthisforme app

Dat Trackthisforme deze mogelijkheden niet op één plek brengt is jammer, want zo ben je dus alleen op jezelf aangewezen. Een kwestie van discipline dus! De maker van de app is zich hier ook van bewust, want er is al een uitbreiding van Trackthisforme beschikbaar. Deze houdt echter alleen je telefoontjes en sms’jes zelf bij, wat wel erg weinig is. Het is in ieder geval een begin en hopelijk komen er in de toekomst nog meer automatische categorieën bij.

Trackthisforme kan via onderstaande button gedownload worden uit de Play Store.

Trackthisforme
Trackthisforme
Ontwikkelaar: Francesco Marassi
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel