VaarWater app: ontdek Amsterdam vanaf het water

Amsterdam telt zo’n 165 grachten en daarmee is de Nederlandse hoofdstad prima vanaf het water te ontdekken. Met de app VaarWater 2.0 vind je onder andere alle interessante plaatsen op en rond het water. Daarnaast is de applicatie vooral ook erg nuttig voor de schippers op de Amsterdamse wateren dankzij de vele informatie. Maar wat heeft de VaarWater app nog meer te bieden?

VaarWater app

Met de VaarWater app houd je alle boottochten in Amsterdam bij. De app bevat 1400 points of interest speciaal voor het varen. Als schipper kan je met de app je logboeken bijhouden van al je vaartochten in Amsterdam, maar ook van je tankbeurten. Via het dashboard kun je informatie in de gaten houden zoals het weer en je vaarsnelheid wat natuurlijk wel belangrijk is tijdens het varen. Ook registreert deze het aantal kilometers dat je aflegt.

VaarWater app

Dankzij de samenwerking van Waternet en TNO kun je zelfs de actuele verkeerssituatie op de grachten zien. Om de kaart handig te gebruiken is er ook een zoekfunctie beschikbaar. Zo vind je 1400 punten die nuttig zijn, zoals het vinden van een wc, plaatsen om te tanken, overnachtingsplaatsen en jachthavens. Je kunt een navigatie instellen naar deze plaatsen.

VaarWater 2.0 app

Daarnaast word je via de app op de hoogte gehouden over evenementen die op het water plaatsvinden en openingstijden van bruggen en sluizen. VaarWater 2.0 heeft ook de mogelijkheid om je dingen te laten melden. Zo houd je andere gebruikers op de hoogte van bijvoorbeeld een wrak of geluidsoverlast. Een volledige app dus voor de vaarliefhebber in Amsterdam.

VaarWater app

Downloaden

Je kunt de VaarWater 2.0 app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

VaarWater
VaarWater
Ontwikkelaar: Gemeente Amsterdam
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel