5% Android-apparaten getroffen door Heartbleed: vooral HTC en Custom-ROM kwetsbaar

Lookout heeft vandaag bekend gemaakt dat veel Android-toestellen zijn getroffen door Heartbleed. Alleen al op de telefoons waarop de speciale applicatie is geïnstalleerd, is al vijf procent van de Android-apparaten getroffen door het Heartbleed-lek.

heartbleed detector

Lookout, ontwikkelaar van de applicatie Heartbleed Detector, heeft vandaag bekend gemaakt dat vijf procent van de Android toestellen zijn beïnvloedt door Heartbleed. Degenen die de Heartbleed Detector hebben geïnstalleerd op hun toestel, kunnen na het scannen de informatie van de scan anoniem delen met Lookout voor het onderzoek. Na vijf werkdagen is de applicatie al meer dan 363.000 keer gedownload.

Van degenen die de testuitslagen hebben gedeeld met Lookout, is maarliefst 5% van de Android-apparaten getroffen door het Heartbleed-lek. Lookout maakte bekend dat er 102.000 scans zijn gedeeld voor het onderzoek. In Duitsland is het aantal getroffenen door Heartbleed met 8,56% het hoogste. Het Verenigd Koninkrijk staat op plaats twee met 7,05% en Frankrijk op plaats drie met 3,79%. Het aantal getroffen Android-apparaten in de Verenigde Staten staat op 3,03%. De cijfers voor Nederland zijn tot dusver niet bekend gemaakt.

Wat opvalt is dat HTC met de HTC Evo 4G, HTC One X en HTC One S het grootste aandeel hebben in de infecties van Heartbleed. De helft van de Heartbleed gedupeerden betreft een HTC. Ook Android-bezitters die een Custom-ROM op hun toestel hebben gezet hebben een groot aandeel in het aantal infecties van Heartbleed.

Van de week werd al bekend dat de chatdienst BlackBerry Messenger was getroffen door Heartbleed met het OpenSSL-lek.

Bron

Lees ook

Reageer op dit artikel